Recensie: Star Wars: The Rise of Skywalker waardig einde voor franchise?

Recensie: Star Wars: The Rise of Skywalker waardig einde voor franchise?
Groot spektakel voor het oog en het oor

Film :

Vanaf woensdag 18 december draait de nieuwe Star Wars film The Rise of Skywalker in de Nederlandse bioscopen. De allerlaatste Star Wars film waarin de familie Skywalker een rol zal spelen. Is het ook een waardige afsluiter? Lees hier de filmrecensie van Star Wars: The Rise of Skywalker

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

One last look...
Het hele universum is opgeschikt door een bijzondere boodschap. Terwijl zowel de Restintance als The First Order hun eigen problemen proberen op te lossen, klinkt er een mysterieuze stem door het universum. Zowel Rey en de Restistance als Kylo Ren en zijn Knights gaan op zoek, waardoor er wel eens definitief een einde zou kunnen komen aan de strijd tussen de twee kampen...

Daisy Ridley, Oscar Isaac, Anthony Daniels, Joonas Suotamo en Dave Chapman in 'The Rise of Skywalker'

Beoordeling van Gids.tv
The Rise of Skywalker opent zeer sterk met een uitstekende confrontatie en een vroege cliffhanger. Daarna wordt de film wat minder: dialogen zijn wat slepender en de eerste plottwist voelt dan ook heel voorspelbaar. Na ongeveer een uur komt de film terug in ritme en bouwt het op naar een einde die je nog lang zult heugen. Voor de fans is dit een héél zoet snoepje, voor de kritische filmkijker misschien ietsjes zuurder. Houdt je dan maar vast aan de spectaculaire special effects, landschappen en muziek. Uiteindelijk kunnen we niets anders zeggen dan: Meesterlijk gedaan. 4 sterren.

Cast
Naast Daisy Ridley (Murder on the Orient Express) en Adam Driver (Marriage Story) spelen ook John Boyega (Pacific Rim: Uprising), Oscar Isaac (Addams Family), Billy Dee Williams (The Lego Batman Movie) en vele anderen in deze film. Deze productie is geregisseerd door J.J. Abrams (Star Wars: The Force Awakens).

Star Wars: The Rise of Skywalker is vanaf 18 december 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie, Science Fiction. Tijdsduur: 142 minuten. IMDb-score: n.n.b.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Star Wars: The Rise of Skywalker waardig einde voor franchise? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV