Jennifer Hoffman presenteert nieuw EO-programma Gefileerd

Jennifer Hoffman presenteert nieuw EO-programma Gefileerd
Foodies zoeken echte prijs van hun voedsel

Nieuws :

Jennifer Hoffman presenteert vanaf donderdag 9 januari 2020 het nieuwe EO-programma Gefileerd, waarbij zij samen wet vijf foodies de kans krijgt om samen met chef-kok Joris Bijdendijk een viergangendiner te bereiden waarbij een grote uitdaging zit: Hoe worden hun ingredienten dan toch eigenlijk gemaakt?

De vraag naar lekker en goedkoop voedsel neemt toe. Maar wie betaalt hiervoor de echte prijs? Hoffman gaat met de foodies naar Thailand, waar ze aan den lijve ondervinden hoe kip, garnalen, rijst en vis worden geproduceerd. Welke prijs betalen mens, dier en milieu voor de sushi of kipnuggets op ons bord?

Fastfoodliefhebbers
De vijf foodies die meedoen aan het programma zijn:

  • Daniëlle (fastfood-liefhebber)
  • Kevin (eiwit-eter)
  • Michell (sushifan)
  • Charlotte (bewuste eter)
  • Sam (sparerib-koningin)

Thailand
Zij maken kennis met diverse schakels van de productie van voedsel. Dat doen ze in Thailand; een van de grootste voedselexporteurs ter wereld. De beelden tonen de rauwe realiteit van het slachthuis, de schokkende praktijken op vissersboten en de ingrijpende gevolgen van onze vraag naar goedkope rijst.

Gefileerd is vanaf 9 januari 2020 elke donderdag om 20.55 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering en de mooiste fragmenten van Gefileerd terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Jennifer Hoffman presenteert nieuw EO-programma Gefileerd of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV