Wanneer zijn kersttoespraken van buitenlandse koningshuizen op tv?

Wanneer zijn kersttoespraken van buitenlandse koningshuizen op tv?
Ook vorsten België, Spanje en Verenigd Koninkrijk spreken met Kerst

Kijktip :

Veel internationale koningshuizen doen aan kersttoespraken. Koning Willem-Alexander is zeker niet de enige vorst die zich op Eerste Kerstdag tot het volk richt. Ook onder meer de monarchen van België, Engeland en Spanje doen hetzelfde en houden speciaal voor Kerst een speciale speech. Maar waar en wanneer zijn deze kersttoespraken van koningshuizen uit het buitenland te zien? Gids.tv heeft dit op een rij gezet met een overzicht van kersttoespraken van een aantal grote internationale koninklijke families.

Britse koningin Elizabeth: Hobbelig jaar

Bekijk hier de kersttoespraak van Koningin Elizabeth.

Koningin Elizabeth doet ook al jaren aan de kersttraditie om een speech te geven die gericht is aan iedereen van de Common Wealth. Dit jaar is een deel van haar tekst al vrijgegeven, zo is al bekend dat Elizabeth zal spreken over een ‘hobbelig jaar’. Zo kampt Engeland met een naderende Brexit en bracht prins Andrew het Britse koningshuis in verlegenheid met zijn seksschandaal.
De kersttoespraak van koningin Elizabeth wordt op 25 december om 16.00 uur onder meer uitgezonden via BBC One, Sky One, ITV en Sky News.

Spaanse koning Felipe
Koning Felipe begint op Kerstavond al aan zijn speciale kersttoespraak. Deze Spaanse koning zal naar alle waarschijnlijkheid onder meer praten over de politieke onrust die momenteel heerst in zijn land rond de verkiezingen. In Spanje vindt de traditie van de kersttoespraak al jaren plaats.
De kerstspeech van de Spaanse koning Felipe wordt live op alle grote Spaanse zenders uitgezonden.

Belgische koning Filip
De toespraak van de Belgische koning Filip was dit jaar ook op 24 december te zien, hij koos ervoor om deze al om 13.00 uur uit te zenden. Dit kerstpraatje is van tevoren al opgenomen en was te volgen in drie talen: Nederlands, Frans en Duits.
De kersttoespraak van Filip was 24 december om 13.00 uur te zien via alle grote Belgische tv- en radiozenders, zoals Een en VTM. Je kunt de kerstboodschap van het Belgische koningshuis terugkijken via Gids.tv.

Ook speeches op oudejaarsavond
De toespraken van Deense koningin Margrethe en de Noorse koning Harald vinden pas op oudejaarsavond plaats. Koning Carl Gustaf van Zweden spreekt wel op Eerste Kerstdag, evenals onze eigen koning Willem-Alexander. De kersttoespraak van de Paus kun je nu al terugkijken via Gids.tv.

De kersttoespraak van koning Willem-Alexander is op woensdag 25 december om 13.00 uur te zien op NPO 1, NPO 2, RTL 4 en SBS 6. Deze kerstspeech is ook te volgen via een livestream op Gids.tv. Je kunt daarna de kersttoespraak van koning Willem-Alexander terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Wanneer zijn kersttoespraken van buitenlandse koningshuizen op tv? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV