Zalige scifi-klassieker ET: The Extra-Terrestrial donderdag op tv

Zalige scifi-klassieker ET: The Extra-Terrestrial donderdag op tv
Ook te streamen op Netflix

Kijktip :

Films kijken tijdens de kerstdagen: een traditie die bijna net zo groot is als een kerstboom neerzetten. Er zijn van die emotionele films die er dan gewoon bij horen. Steven Spielberg's ET: The Extra Terrestrial bijvoorbeeld. Goed nieuws: de film is op tweede kerstdag (donderdag 26 december) om 16.25 uur te zien op NET 5. Ook is de film te streamen op Netflix.

Het verhaal
De 10-jarige Elliott woont samen met zijn moeder, zijn oudere broer Michael en zijn zusje in een bosrijke buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezen. Ze schrikken zich te pletter, maar voelen meteen vriendschap voor elkaar. Elliott noemt het wezentje E.T. en verbergt hem in een kast op zijn kamer. E.T. raakt al snel vertrouwd met het aardse leven, maar toch heeft hij heimwee naar zijn planeet.

Steven Spielberg
Het concept van ET is bedacht door regisseur Steven Spielberg zelf en is gebaseerd op de denkbeeldige vriend die hij zelf had in zijn jeugd toen zijn ouders gingen scheiden. Toen Spielberg in 1980 scenarioschrijfster Melissa Mathison ontmoette, bedachten ze samen het verhaal. De film werd uiteindelijk genomineerd voor negen Oscars, waarvan zij er vier won.

zalige-science-fiction-klassieker-et-the-extra-terrestrial-donderdag-op-tv.jpg

De film ET: The Extra Terrestrial (1982) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op donderdag 26 december om 16.25 uur te zien op NET 5.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Zalige scifi-klassieker ET: The Extra-Terrestrial donderdag op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV