Vanavond op tv: Flikken Maastricht & Jinek op RTL4

Vanavond op tv: Flikken Maastricht & Jinek op RTL4
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 3 januari

Kijktip :

Flikken Maastricht is terug met alweer haar veertiende seizoen. Jinek is voor het eerst op RTL4 te zien en Youp van 't Hek praat over zijn favoriete muziek in Winterijd 2020. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 3 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: The Bay

Eén
Eén
20:30 uur

Vanavond start de driedelige Brits misdaaddrama The Bay, waarin detecive Lisa Armstrong persoonlijk betrokken raakt bij de zaak van een vermiste tweeling. De komende drie vrijdagen om 20:30 uur op de Vlaamse zender Eén.

Link
Detective Lisa Armstrong wordt op de zaak gezet van een vermiste tweeling, Holly en Dylan Meredith. Ze zijn verdwenen uit hun huis in Morecambe Bay. Na een ontmoeting met de ouders van de tweeling komt Lisa tot de verrassende vaststelling dat haar link met de familie niet louter professioneel zou kunnen zijn.

Problemen
Naarmate het onderzoek complexer wordt, is er een race tegen de klok aan de gang om de tweeling terug te vinden. Naast het onderzoek moet Lisa ook het hoofd bieden aan haar eigen privéproblemen, nu haar dochter Abbie geschorst is van school.


Nieuw: Flikken Maastricht seizoen 14

NPO 1
NPO 1
20:35 uur

Vanavond start het nieuwe, veertiende seizoen van de populaire Nederlandse misdaadserie Flikken Maastricht. De komende dertien weken elke vrijdag om 20:30 uur op NPO 1.

Strijd verloren
De strijd van rechercheurs Wolfs en Eva tegen het genootschap Virtus et Justitia lijkt verloren. Ze worden aangehouden met aan hun voeten het lijk van Louis Dearden, voorzitter van het hof van assisen in Luik, vermoord met wapens met daarop DNA van Wolfs en Eva. Op wonderbaarlijke manier weten Wolfs en Eva het initiatief terug te krijgen en hun jacht op Virtus et Justitia voort te zetten.

Barcode
Al gauw eisen de normale zaken hun aandacht weer op; vergismoorden, afrekeningen, ontsnapte TBS-ers, zich wrekende adoptiekinderen en moorden in de kunstwereld. Maar als er eerst een hand met een getatoeëerde barcode gevonden wordt en later een dood meisje met eenzelfde barcode op haar arm, duiken er toch weer aanwijzingen op dat Virtus nog niet geheel verdwenen is en samenwerkt met een bende nietsontziende vrouwenhandelaren.


Terug: Evenblij maakt Vrienden

NPO 1
NPO 1
21:35 uur

Reportagereeks waarin Frank Evenblij in de levens van beroemde, beruchte en bijzondere wereldburgers duikt. Seizoen 2 - Aflevering 1 van 4 .

Frank is te gast bij Frans Bauer en zijn familie. Frans vertelt opener dan ooit over de hoogtepunten en dieptepunten uit zijn 25-jarige carrière. Vervolgens mag Frank mee als een apetrotse Bauer zijn zoon Christiaan opzoekt aan de Erasmus Universiteit.
In Manchester zoekt Evenblij Jackie Groenen op, de publiekslievelinge van het oranje vrouwenteam dat furore maakt op het wereldwijde voetbaltoneel. Documentairemaker Sinan Can laat Frank zien waar hij opgroeide en hoe hij vanuit een immigrantengezin kon opklimmen tot een gevierd documentairemaker.


Wintertijd 2020: Youp van 't Hek

NPO 2
NPO 2
22:10 uur

Vanavond vertelt Youp van 't Hek in de talkshow Wintertijd 2020 over zijn favoriete muziek. Presentator Harry de Winter gaat met hem in gesprek.

Opera en cabaret
Youp van 't Hek groeide als zevende van acht kinderen op in een huis vol afwisselende muziek. Zijn ouders namen hem mee naar de opera en het cabaret.

Bonte mix
Hele andere muziek ontdekte hij via zijn oudere broers en zussen. Die brachten Van 't Hek The Beatles, The Stones, The Kinks en The Beach Boys. Deze bonte mix vertaalt zich in een boeiende soundtrack bij zijn levensverhaal.


Nieuw: Jinek op RTL 4

RTL 4
RTL 4
22:30 uur

Eva Jinek is terug met haar talkshow Jinek. Dit keer niet op NPO 1, maar op RTL 4. Daar is de ze komende maanden elke werkdag rond 22:20 uur te zien.

Onveranderd
De eerste uitzending van Jinek op RTL 4 is direct na The Voice of Holland, dus goede kijkcijfers lijken gegarandeerd. Eva Jinek belooft dat het programma op RTL 4 blijft zoals kijkers van haar gewend zijn.

Scherp en onderhoudend
"De hoofdrolspelers uit de actualiteit nodig ik aan tafel uit en ik voer met hen het gesprek van de dag", zegt Jinek. "Journalistiek, scherp, onderhoudend en over onderwerpen uit de media, cultuur, sport en maatschappij. Alleen dan bij RTL 4."


Cabaret: Henry van Loon - Sleutelmoment

NPO 3
NPO 3
22:50 uur

Theatervoorstelling van cabaretier Henry van Loon.

Bromfiets
Het kan snel gaan. Het ene moment zit je nog in je overcomplete schuur aan een bromfiets te sleutelen, het andere moment word je opperhoofd van een indianenstam.

Gastvrijheid
Maar niet voordat je als trots gezinshoofd met oergezellige kinderen hebt laten zien hoe gastvrijheid bedoeld is. Ondertussen speel je de lead in een musical. Het zou zomaar kunnen.

Absurde universum
Althans, in het absurde universum van komiek, acteur en vlogger Henry van Loon.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Flikken Maastricht & Jinek op RTL4 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV