Recensie: The Gentlemen is stijlvolle misdaadkomedie in scherp maatpak én trainingspak

Recensie: The Gentlemen is stijlvolle misdaadkomedie in scherp maatpak én trainingspak
Waanzinnige sterrencast met Matthew McConaughey en Colin Farrell

Film :

Vanaf donderdag 20 februari gaat de film The Gentlemen draaien in de Nederlandse bioscopen. Één van de beste Britse regisseurs van het misdaadkomedie genre is Guy Ritchie, die het brein was achter de films The Man from U.N.C.L.E., Snatch en Lock, Stock & Two Smoking Barrels. Lees hier de filmrecensie van The Gentlemen.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Marihuana-imperium
In The Gentlemen zien we Matthew McConaughey als de Amerikaanse drugshandelaar Mickey Pearson, die zijn geld verdient door het runnen van een heus marihuana-imperium in Londen. Pearson staat op het punt om met welverdiend pensioen te gaan. Wanneer hij op zoek gaat naar een koper voor zijn bedrijf, ontstaat er een sfeer vol omkopingen, intriges en chantage. En dat alles om Pearson op te kunnen volgen.

Matthew McConaughey en Michelle Dockery in de film 'The Gentleman'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Nieuw is het allemaal niet, maar je zit zeker lekker wanneer Ritchie weer een ouderwetse misdaadkomedie maakt met een cast waar je ‘U’ tegen zegt. Je hoeft met The Gentlemen geen Oscar-waardige film te verwachten, maar met name Hugh Grant is fantastisch in zijn rol als de privédetective Fletcher. Ook Matthew McConaughey zet een sterke hoofdrol neer. De vele kleurrijke criminelen maken de film, met de nodige humor en een degelijk plot. Een vermakelijke productie die in het buitenland al hoge ogen gooit én die bovendien een rage in geruite trainingpakken wil starten. Drie en een halve ster.

Cast
Naast Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club) zijn ook Charlie Hunnam (Triple Frontier), Henry Golding (A Simple Favor), Colin Farrell (Fantastic Beasts and Where to Find Them), Hugh Grant (The Man from U.N.C.L.E.) en Jeremy Strong (Succession). Deze productie is geregisseerd door Guy Ritchie (Aladdin).

The Gentlemen is vanaf 20 februari 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Misdaad, Actie, Komedie. Tijdsduur: 113 minuten. IMDb-score: 8,1.

Britse 'streetwear' met Colin Farrell in de film 'The Gentlemen'


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Gentlemen is stijlvolle misdaadkomedie in scherp maatpak én trainingspak of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV