Laatste aflevering Professors op pad vrijdag te zien op NPO 2

Laatste aflevering Professors op pad vrijdag te zien op NPO 2
Op bezoek in het Naardermeergebied

Kijktip :

Op vrijdag 17 januari is de laatste aflevering van het natuurprogramma Professors op pad te zien op NPO 2, waarin prof. mr. Pieter van Vollenhoven en prof. dr. Joop Schaminée bijzondere natuurgebieden in Nederland bezoeken. In deze aflevering: het Naardermeergebied.

Boottocht
De twee vrienden worden ontvangen door boswachter Luc Hoogenstein, die het duo meeneemt voor een boottocht naar en door het Naardermeergebied. Het is een bijzonder laagveengebied, waar open plassen, moerasbossen, rietlanden met trilveen en hooilanden elkaar afwisselen op een ondergrond van zeer moerassig veen.

Waaghalzen
Op deze zachte en drassige ondergrond is lopen levensgevaarlijk, maar de oude professoren wagen zich toch aan een stap op het verraderlijke trilveen. Naast de schitterende flora en landschappen zien Van Vollenhoven en Schaminée ook een aantal bijzondere dieren. Ze mogen zelfs een aantal uilen, na een verblijf in het Vogelhospitaal Naarden, weer uitzetten in de natuur.

De laatste aflevering van Professors op pad is op vrijdag 17 januari om 19.55 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Professors op pad terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Laatste aflevering Professors op pad vrijdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV