Deze 10 films komen in februari 2020 in de Nederlandse bioscoop

Deze 10 films komen in februari 2020 in de Nederlandse bioscoop
Met Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn en meer

Film :

Aankomende maand verschijnen er weer paar uitstekende films in de bioscoop. Onder andere de blauwe held Sonic the Hedgehog, het prachtige Little Women en superheldenfilm Birds of Prey met Margot Robbie in de hoofdrol kun je op het grote scherm bewonderen. Lees hier meer over de 10 belangrijkste bioscooptitels van de maand februari 2020.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. Gretel & Hansel (30 januari)

Lees hier de filmrecensie van Gretel & Hansel.

En ze leefde nog lang en gelukkig? Dat kan je wel vergeten in deze creatieve maar zeer duistere horrorfilm. In een hervertelling van het bekende Duitse sprookje van de gebroeders Grimm neemt hoofdrolspeelster Sophia Lillis haar jonge broertje (vertolkt door Sammy Leakey) mee een schimmig bos in. Daar komen zij al gauw een heks (Alice Krige) met lugubere plannen tegen. Lees hier meer over de film Gretel & Hansel.

2. Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn (5 februari)

Lees hier de filmrecensie van Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn.

In het jaar 1999 was de film Kruimeltje een doorslaand succes in de bioscoop. De arme straatjongen komt terug in een splinternieuw avontuur. Hij wordt herenigd met zijn ouders in een prachtig huis op het platteland. Maar hij mist het stadsleven en besluit om weg te lopen, naar een nieuw avontuur met zijn hond Moor. Familiefilm van de bovenste plank. Lees hier meer over de film Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn.

3. A Hidden Life (6 februari)

Lees hier de filmrecensie van A Hidden Life.

Gebaseerd op echte gebeurtenissen. A Hidden Life is het dramatische verhaal van onbezonnen held Franz Jägerstätter die in de Tweede Wereldoorlog weigert om voor de nazi's te vechten. Wanneer de Oostenrijkse boer geconfronteerd wordt met de dreiging van executie wegens verraad, is het zijn onwankelbare geloof en zijn liefde voor zijn vrouw Fani en kinderen die hem op de been houden. Lees hier meer over de film A Hidden Life.

4. Little Women (6 februari)

Lees hier de filmrecensie van Little Women.

Regisseur Greta Gerwig is verantwoordelijk voor de indrukwekkende en prachtige film Lady Bird. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen voor deze nieuwe film Little Women. Vier zussen Jo, Meg, Amy en Beth groeien in de negentiende eeuw op onder de vleugels van hun moeder Marmee. Destijds was de Amerikaanse Burgeroorlog in volle gang, waardoor de vrouwen nóg harder hun eigen weg in de maatschappij moeten vinden. Maar vooral ook in de liefde. Lees hier meer over de film Little Women.

5. The Lodge (6 februari)
Er komt weer een horrorfilm aan van de makers van Goodnight Mommy, de film waarbij het publiek schreeuwend van paniek de bioscoopzaal moest verlaten. Dat zal nu best meevallen, ondanks dat de trailer er best eng uitziet. Door het verlies van hun moeder zijn Mia en Aidan gedwongen mee te gaan met hun nieuwe stiefmoeder. Een afgelegen berghut is het decor waarin ze bedreigt worden door bovennatuurlijke krachten. Lees hier meer over de film The Lodge.

6. Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (6 februari)

Lees hier de filmrecensie van Birds of Prey.

Tijdens de opnames van Suicide Squad stelde actrice Margot Robbie aan Warner Brothers voor om een spin-off te maken rond haar personage Harley Quinn en enkele andere vrouwelijke antihelden van DC Comics. Harley Quinn kennen we vooral als het liefje van Joker, maar ze is zoveel meer. Lees hier meer over de film Birds of Prey.

7. Primal (13 februari 2020)
Acteur Nicolas Cage weet van geen ophouden, en hij heeft dit keer Neerlands trots Famke Janssen aan zijn zijde. De situatie in het verhaal is wat ongelukkig, want een groot schip met exotische dieren en een gevaarlijke moordenaar staat centraal. Als deze enge man weet uit te breken en de roofdieren bevrijdt, moet Frank vechten voor zijn leven. Een B-film in de dop. Lees hier meer over de film Primal.

8. Sonic the Hedgehog (13 februari)
De wereld was begin vorig jaar in een grote 'shock' toen de eerste trailer van de gameverfliming van SEGA-game Sonic the Hedgehog uit kwam. De reacties waren niet voor de poes en de makers kondigde beterschap aan. Een jaar verder lijkt dit te gaan lukken. De nieuwe versie van de supersnelle egel lijkt best leuk te worden. Ringen verzamelen en vechten tegen de superschurk Dr. Ivo Robotnik (Jim Carrey). Lees hier meer over de film Sonic the Hedgehog.

9. The Call of the Wild (19 februari)
Acteur Harrison Ford (inmiddels 77 jaar) doet het weer! Dit keer geen hoed en zweep, maar een wild avontuur met de heldhaftige hond Buck in de hoofdrol. Deze film is een hybride van live action en geanimeerde filmproductie. Gebaseerd op het legendarische avontuur van Jack London lijkt dit een echte avontuurlijke familiefilm te gaan worden. Ook gaat er een Nederlands gesproken versie draaien in de bioscoop. Lees hier meer over de film The Call of the Wild.

10. Brahms: The Boy II (27 februari)
We sluiten de lijst af met het vervolg op de horrorfilm The Boy uit 2016, met een lugubere pop en gillende Katie Holmes in de hoofdrol. Nadat een jong gezin verhuist naar Heelshire Mansion, maakt hun jonge zoon Jude (Christopher Convery) al snel een verontrustende nieuwe vriend, een akelige levensechte porseleinen pop die hij Brahms noemt. Lees hier meer over de film Brahms: The Boy II.

Acteur Ewan McGregor als de schurk 'Black Mask' in de film 'Birds of Prey'

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV