Dinsdag in Op1: Cast van The Passion 2020, Femke Halsema en meer

Dinsdag in Op1: Cast van The Passion 2020, Femke Halsema en meer
Dit zijn de gasten van dinsdag 4 februari 2020

Kijktip :

Dinsdag, 4 februari, staan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana weer centraal in de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten er vandaag aanschuiven bij Op1.

Lees hier alles over de presentatieduo's van Op1.

Onderwerpen van dinsdag 4 februari

  • Femke Halsema maakt zich zorgen, want ruim de helft van de vrouwen in de hoofdstad heeft te maken gehad met straatintimidatie, blijkt uit onderzoek. Reden genoeg voor de burgemeester van Amsterdam om de campagne #Jijstaatnietalleen te starten om seksuele intimidatie – op straat en online – aan te pakken. Halsema zit aan tafel bij Op1 om over haar plannen te vertellen.

  • Een adempauze voor mensen in de schulden, die geplaagd worden door malafide incassobureaus. Als het aan minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) ligt, worden straks de goede incassobureaus van de kwade gescheiden met een vergunning. Ook kunnen mensen met problematische schulden straks een boetepauze krijgen en hulp van gemeentelijke schuldhulpverleners. Dekker is te gast, samen met Gisele Somer en Shanna Freitas, die allebei te maken hebben gehad met problematische schulden. Ze vertellen waarom de nieuwe plannen zo hard nodig zijn.

  • Met welk beulzwaard is Johan van Oldenbarnevelt 400 jaar geleden onthoofd? Het Amsterdamse Rijksmuseum en het Staatliche Kunstsammlungen in het Duitse Dresden denken allebei hét zwaard te hebben waarmee de staatsman op het schavot is geëxecuteerd door zijn beul Hans Pruijm. In het AVROTROS-programma Historisch Bewijs onderzoeken Martine Gosselink en Robert van Langh van het Rijksmuseum met welke van de twee zwaarden Van Oldenbarnevelt om het leven is gebracht. Bij Op1 schuiven ze aan, het zwaard uit het Rijksmuseum nemen ze mee.

  • Vanavond wordt exclusief bij Op1 de cast van de tiende editie van The Passion bekendgemaakt! Op Witte Donderdag 9 april schitteren ze op het Munsterplein in Roermond, voor het eerst onder de rivieren. Met het thema ‘Vrijheid voor Jou’ staat de jubileumeditie van het muzikale Paasspektakel stil bij 75 jaar bevrijding-

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Cast van The Passion 2020, Femke Halsema en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV