Fenomenaal filmdrama The Truman Show woensdag te zien op Spike

Fenomenaal filmdrama The Truman Show woensdag te zien op Spike
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Jim Carrey kennen we vooral als een comedy-acteur, maar zo nu en dan laat hij zien waar hij écht toe in staat is. Man on the Moon en Eternal Sunshine of the Spotless Mind zijn fantastisch, net als The Truman Show. Die laatste film is op woensdag 15 juli te zien op Spike en je kunt The Truman Show streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
De onbezorgde Truman Burbank (gespeeld door Carrey) lijkt een rustig, comfortabel en tamelijk onbenullig leventje te leiden, maar niets is minder waar. De hele wereld volgt hem al vanaf zijn geboorte in een realityshow die 24 uur per dag, zeven dagen per week wordt uitgezonden. Duizenden minicamera's registreren zijn leven en in de kunstmatige maan van het stadje Seahaven Island zit de almachtige opnameleider (Ed Harris), die alles bepaalt. Truman heeft niet in de gaten dat al zijn vrienden en kennissen acteurs zijn, tot de dag waarop hij vreemde boodschappen opvangt.

Briljante satire
Met terugwerkende kracht kunnen we zeggen dat de jaren negentig één van de beste decennia in de filmgeschiedenis was, met bijzonder originele films. The Truman Show is daar een uitstekend voorbeeld van. Deze film, geschreven door Andrew Niccol en geregisseerd door Peter Weir, neemt reality-tv keihard op de dak, nog vóórdat het fenomeen echt groot werd. We zien in The Truman Show bovendien een kant van Jim Carrey die we vaker willen zien: die van een briljante acteur in een fantastische dramafilm.

The Truman Show (1998) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op woensdag 15 juli om 22.30 uur te zien op Spike. Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fenomenaal filmdrama The Truman Show woensdag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV