Nieuwe docuserie Typisch het Zwarte Water vanaf maandag te zien op NPO 2

Nieuwe docuserie Typisch het Zwarte Water vanaf maandag te zien op NPO 2
Op bezoek in het noordwesten van Overijssel

Kijktip :

Vanaf maandag 10 februari is er weer een nieuwe serie van de Typisch-reeks te zien, waarin we als kijker meeleven met de inwoners van een bepaald dorp. Dit keer gaat het om een gebied, namelijk de streek rondom het riviertje Zwarte Water, in het noordwesten van Overijssel.

Zwolle
Het slechts negentien kilometer tellende riviertje stroomt vanuit Zwolle langs Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden, om uit te monden in het IJsselmeer. In dit stroomgebied volgen de makers van de Typisch-serie een aantal markante inwoners van de verschillende dorpjes, zoals de 88-jarige boer Harm, die wekelijks met zijn brommobiel naar de Chinees rijdt om zijn favoriete schotel af te halen.

Pannenkoeken en koffiesiroop
Verder maken we kennis met verzamelaar Freek, die in de ban raakt van het mysterie van een hoogst zeldzaam blikje Buisman-koffiesiroop. Ook onthult Theo de culinaire geheimen van de oud-Hollandse pannenkoek aan een bijzondere vriend: de vluchteling Abra. Tot slot laat Harm zien dat hij, nu de koeien uit de deur zijn, eindelijk tijd heeft voor andere dingen.

De realityserie Typisch het Zwarte Water is vanaf maandag 10 februari elke maandag tot en met donderdag om 19.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Typisch het Zwarte Water terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe docuserie Typisch het Zwarte Water vanaf maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV