TV-actie Zapp Your Planet: SOS Koala levert 246.351 euro op

TV-actie Zapp Your Planet: SOS Koala levert 246.351 euro op
Ruim 3500 kinderen in actie

Nieuws :

De speciale noodhulpactie Zapp Your Planet: SOS Koala heeft maar liefst 246.351 euro opgebracht. Met het geld kan het Wereld Natuur Fonds hulp bieden aan de koala's en andere dieren die door de bosbranden in Australië zijn bedreigd.

Het eindbedrag werd door Zapp-presentatoren Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand samen met Julian Jordan en Quinten Verschure bekend gemaakt in ZappLive.

Acties
Meer dan 3.500 kinderen kwamen in actie voor het goede doel. Deze acties varieerde van koekjes bakken en verkopen tot straatmuzikanten die geld ophaalden. Ook basisscholen en sport- en muziekverenigingen kwamen in actie.

Klaas van Kruistum is trots op de kinderen: "Ik stond al met m’n mond vol tanden na het bekend maken van de voorlopige eindstand, maar dit overtreft alle verwachtingen. Het laat zien hoe energiek en krachtig jong Nederland is als het echt nodig is!"

Wereld Natuur Fonds
Kirsten Schuijt, directeur van WWF is dan ook ontzettend dankbaar voor alle hulp van Nederlandse kinderen: “Met 246.351 euro kan WWF ontzettend veel doen. Zo kunnen we starten met het planten van meer dan 10.000 jonge boompjes zodat koala’s straks weer een thuis hebben. Het geld wordt ook gebruikt voor acute hulp, zoals het opsporen van koala’s door een speurhondenteam en de opvang van gewonde dieren. En WWF zorgt voor voedseldroppings in nationale parken voor hongerige kangoeroes en andere bedreigde dieren om te overleven tot de natuur zich herstelt.”

ZappLive is elke zaterdag om 9.00 uur, 9.35 uur en 10.20 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van ZappLive terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op TV-actie Zapp Your Planet: SOS Koala levert 246.351 euro op of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV