Vanavond op tv: Vitesse - Ajax (KNVB Beker), telefilm Magic Mountains en meer

Vanavond op tv: Vitesse - Ajax (KNVB Beker), telefilm Magic Mountains en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 12 februari

Kijktip :

Na een voetbalvrij weekend moet Ajax vanavond weer aan de bak, want de uitwedstrijd tegen Vitesse staat op het programma. Kan Ajax doorstomen in het bekertoernooi? Verder onder meer de laatste telefilm Magic Mountains. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 12 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Seven Worlds, One Planet: Europa

NPO 1
NPO 1
20:35 uur

In deze aflevering van de natuurdocumentairereeks Seven Worlds, One Planet wordt het dierenrijk in het dichtbevolkte Europa onder de loep genomen. In ons werelddeel leven de meest verrassende dieren in kleine stukjes wildernis. Boven Gibraltar bestaat het leven van de enige Europese primaat uit ontvoeringen en veel drama, en op de kerkhoven in Wenen vechten Europese hamsters met elkaar. De Italiaanse bergdorpjes zijn 's nachts het jachtgebied van zeldzame wolvensoorten en in de Spaanse bossen ligt de lynx op de loer.


Live: Vitesse - Ajax (KNVB Beker)

FOX
FOX
20:45 uur

Live verslag van Vitesse - Ajax in de kwartfinale van de KNVB-beker op het open kanaal van FOX. De voorbeschouwing begint om 20:00 uur. De nummers zes en één van de Eredivisie spelen in Arnhem om een plek in de halve finale van het bekertoernooi. Daarin is de winnaar van Go Ahead Eagles - FC Utrecht de tegenstander. Vitesse verloor afgelopen weekend met 1-0 van FC Groningen. Ajax kwam vanwege de storm niet in actie.


Telefilm: Magic Mountains

NPO 3
NPO 3
21:15 uur

In de laatste telefilm Magic Mountains maken we kennis met Lex, een succesvol schrijver van populaire romans, heeft maar geen gemoedsrust. Hij vraagt zijn ex Hannah voor de laatste keer met hem naar de bergen te gaan. Lex organiseert een trip naar de Slowaakse Hoge Tatra en huurt de professionele gids Voytek in om hen naar het startpunt te leiden. Vanaf daar wil Lex alleen verder klimmen met Hannah, maar de gids wil hem niet alleen met haar achterlaten. In de bergen blijkt de normaal impulsieve Lex namelijk totaal onbetrouwbaar.


Andere Tijden: onderwijsidealen

NPO 2
NPO 2
22:15 uur

In deze aflevering het geschiedenisprogramma Andere Tijden gaat het over de nieuwe school met radicale ideeën die in 2002 in Schoonhoven haar deuren opent: Iederwijs. Kinderen kunnen op deze school zelf kiezen wat ze willen leren en hoe ze willen leren. Een dagje trampolinespringen, geen punt. Wil je de rekenstof van een jaar in drie weken tot je nemen, prima. Al gauw schieten de Iederwijsscholen als paddenstoelen uit de grond, maar na verloop van tijd komt Iederwijs steeds negatiever in de media. De scholen moeten uiteindelijk sluiten.


Docu: Bellingcat: Truth in a Post-Truth World

NPO 2
NPO 2
22:55 uur

In een tijdperk waarin overheden nepnieuws de wereld in slingeren om voor verwarring en twijfel te zorgen, wordt het steeds ingewikkelder om de waarheid boven tafel te krijgen. Terwijl de bekende nieuwsinstituten nog altijd via hun eigen vaste bronnen de feiten checken, beginnen handige internetgebruikers te ontdekken dat ze dat ook zelf kunnen doen. Slimmer en nauwkeuriger. De docu Bellingcat: Truth in a Post-Truth World volgt een internationaal team van burgerjournalisten dat hun kennis van sociale media, reconstructietechnieken en audio-analyses inzet om diepgravend onderzoek te doen.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Vitesse - Ajax (KNVB Beker), telefilm Magic Mountains en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen