Donderdag in Zembla: thuiswonende ouderen

Donderdag in Zembla: thuiswonende ouderen
Wat zijn de gevolgen van het 'langer thuis'-beleid?

Kijktip :

Nederland vergrijst en de overheid probeert op verschillende manieren de overbevolking in verzorgingstehuizen tegen te gaan. Eén van die manieren is het 'langer thuis'-beleid, waarmee de politiek wil proberen ouderen langer thuis te laten wonen. Hoe bevalt dit?

Thuiszorg
Het team van Zembla gaat op onderzoek uit en volgt een aantal thuiswonende ouderen hun huisartsen. Wat zijn de werkelijke gevolgen van het 'langer thuis'-beleid? Ouderen worden aangemoedigd zo lang mogelijk thuis te blijven, tot het écht niet meer gaat. Ze krijgen wel de belofte van de overheid dat ze thuis altijd een beroep kunnen doen op de zorg.

Noodklok
De thuiszorg zou van hetzelfde niveau moeten zijn als in een verzorgingstehuis, maar het gaat niet allemaal volgens plan. Huisartsen luiden nu de noodklok, want de thuiswonenden die onder hun hoede vallen kunnen nergens terecht en mantelzorgers hebben moeite om het allemaal bij te benen. De juiste zorg regelen is bijna onmogelijk, omdat het systeem veel te complex is.

De aflevering van Zembla over thuiswonende ouderen is donderdag 13 februari om 20.30 uur te zien op NPO 2. Heb je een aflevering van Zembla gemist? Bij Gids.tv kun je elke uitzending terugkijken.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Zembla: thuiswonende ouderen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier