Fraaie docu The Reagan Show zie je donderdag op NPO 2

Fraaie docu The Reagan Show zie je donderdag op NPO 2
Het verhaal van Ronald Reagan

Kijktip :

Tegenwoordig hebben we realityster Donald Trump in het Witte Huis, maar in de jaren tachtig was het nog een verbazingwekkende ontwikkeling: de voormalige filmster Ronald Reagan als president van de Verenigde Staten. In de fraaie docu The Reagan Show wordt zijn verhaal verteld.

Koude Oorlog
Reagan betrok het Witte Huis in 1981, toen de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was. Er waren grote spanning met de Sovjet Unie, dat destijds onder leiding stond van Michail Gorbatsjov. Constant lag een oorlog op de loer, maar mede dankzij Reagan bleef de wereldvrede bewaard. Hij was bovendien de eerste president die constant door videocamera's werd gevolgd - iets waar hij gretig gebruik van maakte.

Filmcarrière
Reagan was dan ook al bekend met de camera's door zijn illustere filmcarrière. Zo speelde hij in een aantal klassiekers uit Hollywoods Golden Age, zoals Dark Victory (1939), Santa Fe Trail (1940) en Kings Row (1942). Tijdens zijn presidentschap kreeg Reagan vaak het verwijt van zijn tegenstanders dat zijn eigen public relations belangrijker waren dan daadwerkelijk regeren.

De documentaire The Reagan Show is op donderdag 13 februari om 23.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire The Reagan Show terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fraaie docu The Reagan Show zie je donderdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen