Vanavond op tv: start WK afstanden schaatsen, bekerwedstrijd Heerenveen - Feyenoord en meer

Vanavond op tv: start WK afstanden schaatsen, bekerwedstrijd Heerenveen - Feyenoord en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 13 februari

Kijktip :

Het komt niet vaak voor, maar de donderdagavond staat deze week in het teken van sport. In het Amerikaanse Salt Lake City gaat het WK afstanden schaatsen van start en in Nederland staat de bekerwedstrijd sc Heerenveen - Feyenoord op het programma. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 13 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: WK afstanden schaatsen

NPO 3
20:25 uur

Live verslag van de eerste dag van de wereldkampioenschappen afstanden schaatsen in het Amerikaanse Salt Lake City. De komende vier dagen komen de beste schaatsers van de wereld in actie op het snelle ijs in de Utah Olympic Oval. Henry Schut en Erben Wennemars bespreken de WK in de hal. Herbert Dijkstra, Erik van Dijk en Martin Hersman geven het commentaar. Bekijk hier het volledige schema van de WK afstanden in Salt Lake City.

Tv-première: Fifty Shades Freed

NET 5
20:30 uur

Net 5 zendt vandaag de tv-première van Fifty Shades Freed uit. Christian Grey en Anastasia Steele zijn net getrouwd. De gaat weer goed met de twee tortelduifjes, en het zonnetje lijkt weer te gaan schijnen. Ana's leven wordt echter ernstig bedreigd wanneer haar voormalige baas Jack Hyde wraak zweert. Hij werd immers ontslagen van zijn werk op SIP. Ook de ex van Christian, Elena laat het echtpaar niet met rust en komt Christian teisteren.

Zembla: thuiswonende ouderen

NPO 2
20:30 uur

In deze aflevering volgt Zembla een aantal thuiswonende ouderen en hun huisartsen. Daarmee onderzoekt het programma de gevolgen van het 'langer thuis'-beleid van de overheid in de praktijk. Sinds een aantal jaar moedigt de overheid ouderen aan om zo lang mogelijk thuis te wonen. Totdat het echt niet meer gaat, dan kunnen ze naar een verpleeghuis. De overheid belooft wel: ook thuis krijgen ouderen zorg, zoals voorheen in het verzorgingshuis.

Live: Heerenveen - Feyenoord (KNVB Beker)

FOX
20:45 uur

Live verslag van sc Heerenveen - Feyenoord in de kwartfinale van de KNVB-beker op FOX. De voorbeschouwing begint om 20:00 uur. sc Heerenveen is de koploper van het tweede rijtje in de Eredivisie. In de achtste finale werd Willem II na strafschoppen verslagen. Feyenoord is onder Dick Advocaat opgeklommen naar de derde plaats. Afgelopen weekend ging de uitwedstrijd tegen AZ vanwege de storm niet door.

Terug: Beste Kijkers

RTL 4
21:25 uur

Vanavond gaat een nieuw seizoen van de humoristische panelshow Beste Kijkers van start. Presentator Ruben Nicolai laat de leukste, grappigste en ontroerendste tv-fragmenten zien, voor een groot deel onderdeel van de spelletjes die de deelnemers spelen. In het ene team zitten Jeroen van Koningsbrugge en de Vlaamse tv-persoonlijkheid Erik van Looy. In het andere team zitten Martijn Koning en Carlo Boszhard. In de eerste drie afleveringen is Carlo er nog niet bij. Dan wordt hij vervangen door Loretta Schrijver, Gert Verhulst en Najib Amhali.

Slot: Over Mijn Lijk

NPO 1
21:25 uur

Vanavond is de laatste aflevering van Over Mijn Lijk, het programma waarin Tim Hofman gedurende ongeveer een jaar vijf ongeneeslijk zieke jonge mensen volgt. Presentator Tim krijgt in deze slotaflevering een verdrietig telefoontje op het moment dat hij onderweg is naar Rotterdam om afscheid te nemen van Lotte (32). Fabienne (21) droomde van een eigen tassenlijn. Nu ze er niet meer is, hebben klasgenoten en tweelingzus Yentl ervoor gezorgd dat haar droom tóch nog uitkomt.

Docu: The Reagan Show

NPO 2
23:15 uur

In de documentaire The Reagan Show wordt het verhaal verteld van Ronald Reagan, de Republikeinse president van de VS van 1981 tot 1989. Een portret dat de absurditeit en het charisma laat zien van de acteur die de belangrijkste rol van zijn leven speelt: die van leider van de vrije wereld. Filmster Ronald Reagan kwam in 1981 het Witte Huis binnen en leidde Amerika ten tijde van grote spanningen met de Sovjet Unie onder leiding van Michail Gorbatsjov. Een oorlog dreigde voortdurend.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV