Natuurdocu Terug in het wild start zondag op NPO 2

Natuurdocu Terug in het wild start zondag op NPO 2
Verdwenen dieren keren terug in het wild

Kijktip :

Op zondag 16 februari is de fraaie natuurdocumentaire Terug in het wild te zien op NPO 2. Hierin laat presentator Menno Bentveld zien dat de mens in staat is om de - soms zelf veroorzaakte - schade aan de natuur te herstellen. Verdwenen dieren worden namelijk weer in het wild uitgezet.

Iers initiatief
Terug in het wild is het gevolg van een Iers initiatief: acht Europese omroepen kijken naar de reddingsoperaties in hun land en de manieren waarop de schade aan de natuur wordt hersteld. Veel dieren zijn namelijk door de mens verdreven, maar kunnen door diezelfde mens weer terugkeren in de natuur. Zo heeft de wolf in Italië na eeuwen zijn eigen leefomgeving weer terug en nadert hij zelfs tot op tien kilometer van Rome.

Bruine beer en bever
Ook in diverse andere Europese landen zijn verdwenen dieren weer op hun plek teruggekeerd. In Ierland is de rode wouw bijvoorbeeld weer te zien, en in Noord-Spanje is de bruine beer terug van weggeweest. En in Nederland? Hier zwemt de bever voor het eerst in 150 jaar weer door de vele wateren. Dit is hét bewijs dat we, ondanks alle sombere berichten, de natuur echt kunnen herstellen.

De documentaire Terug in het wild is op zondag 16 februari om 19.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Terug in het wild terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Natuurdocu Terug in het wild start zondag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV