Heerlijke romcom The Terminal zondag te zien op Spike

Heerlijke romcom The Terminal zondag te zien op Spike
Film ook te streamen via o.a. Netflix

Kijktip :

Steven Spielberg maakte in de jaren negentig naam als serieuze filmmaker met films als Schindler's List en Saving Private Ryan. In 2004 besloot hij zich echter aan een voor hem nieuw genre te wijden: romcom. The Terminal is een heerlijk filmpje geworden. Zondag kun je 'm zien op Spike, maar ook kun je The Terminal streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
In The Terminal speelt Tom Hanks Viktor Navorski, een immigrant uit het kleine Oost-Europese landje Krakozhia. Als hij aankomt op het vliegveld in New York hoort hij dat er in zijn thuisland een staatsgreep is gepleegd. Navorski mag de VS niet in omdat zijn land niet meer als officiële staat wordt erkend en terugkeren is ook geen optie vanwege de oorlog. De enige oplossing is het vliegveld tot zijn woonplaats maken, maar langzaam maar zeker worden de weken maanden. Navorski raakt bevriend met de werknemers en wordt verliefd op de mooie stewardess Amelia (Catherine Zeta-Jones).

Waargebeurd verhaal
Hoe onwaarschijnlijk het ook mag klinken, The Terminal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Iraanse vluchteling Merhan Nasseri. Hij landde in 1988 op het vliegveld Charles de Gaulle in Parijs, nadat hij eerder Engeland niet inkwam omdat zijn paspoort en vluchtelingcertificaat werden gestolen. De Franse autoriteiten wilden hem echter niet toelaten in het land, waardoor hij op het vliegveld bleef. Hanks vertolkt in The Terminal de rol van Navorski fantastisch, en naast typische romcom-elementen zit er ook een dramatisch tintje aan de film. Een geslaagde productie.

The Terminal (2004) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op zondag 15 maart om 20.30 uur te zien op Spike. Lees hier waar je Spike kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Heerlijke romcom The Terminal zondag te zien op Spike of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV