Fantastische misdaadklassieker Jackie Brown vrijdag te zien op Veronica

Fantastische misdaadklassieker Jackie Brown vrijdag te zien op Veronica
Film ook te streamen via o.a. iTunes

Kijktip :

Na de fenomenale misdaadfilms Reservoir Dogs (1992) en Pulp Fiction (1994) besloot regisseur Quentin Tarantino vooral te doen waar hij zelf zin in had. Dat resulteerde in de bijzonder vermakelijke misdaadcomedy Jackie Brown. De film is vrijdag te zien op Veronica en te streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
Centraal in het verhaal staat Jackie Brown (gespeeld door Pam Grier), een stewardess die louche klusjes verricht voor haar baas. Tijdens het smokkel van geld wordt ze opgepakt en Brown krijgt een aanbod van de politie: samenwerken om de wapenhandelaar waar ze voor werkt op te pakken, waarna ze vrijuit kan gaan. Brown weigert en belandt in de gevangenis, maar ene Max Cherry (Robert Forster) betaalt haar borgsom. Samen smeden ze een plan om beide partijen tegen elkaar uit te spelen en er zelf met een groot geldbedrag vandoor te gaan.

Eerbetoon
In al zijn films brengt Quentin Tarantino wel een eerbetoon aan één of meerdere genres. Met Jackie Brown haalde hij actrice Pam Grier weer voor het voetlicht, die in de jaren zeventig speelde in de zogenaamde 'blaxploitation'-films: goedkoop gemaakte actiefilms die vooral een zwart publiek aanspraken. Grier is fantastisch in de hoofdrol, maar de show wordt bijna gestolen door een grote groep fantastische bijrolspelers. Naast Forster schitteren ook Samuel L. Jackson, Bridget Fonda, Michael Keaton en Robert De Niro in deze heerlijke film. Kijken dus!

Jackie Brown (1997) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op vrijdag 21 februari om 22.00 uur te zien op Veronica.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Fantastische misdaadklassieker Jackie Brown vrijdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV