Werk van strafpleiters in docuserie De Verdediging

Werk van strafpleiters in docuserie De Verdediging
Advocatuur van binnenuit

Voor een nieuwe documentaireserie van BNNVARA zijn de strafpleiters van het advocatenkantoor Ficq & Partners Advocaten anderhalf jaar lang gevolgd. Hoe het team samenwerkt en aan spraakmakende zaken werkt is te zien in de documentaireserie De Verdediging van regisseur Monique Nolte. De afleveringen zijn vanaf woensdag 4 oktober om 20:25 uur op NPO 2 te zien.

:article:img

Bénédicte Ficq spreekt met cliënten, haar advocatenkantoor staat een van de hoofdverdachten in het Passageproces bij en tactieken voor strafzaken worden besproken. De kijker wordt hierbij betrokken en krijgt zo een inkijkje in het werk van het team van advocaten.

De kantoorgenoten hebben een liefde voor de strafrechtadvocatuur, maar ook een volgens hen gezond wantrouwen tegen het Openbaar Ministerie. In De Verdediging is te zien hoe de advocaten omgaan met de spanning en de druk die bij hun werk komt kijken.

Vorig jaar zond BNNVARA de documentaireserie De Aanklagers uit, waarin officieren van justitie op de voet werden gevolgd tijdens hun werk. Dat leverde een unieke inkijk op in de wereld van het OM en de openbaar aanklagers. Die afleveringen zijn hier terug te kijken.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV