Donderdag in Op1: Ab Osterhaus over coronavirus, Formule 1 van Zandvoort en meer

Donderdag in Op1: Ab Osterhaus over coronavirus, Formule 1 van Zandvoort en meer
De gasten van donderdag 27 februari

Kijktip :

Het coronavirus blijft wereldwijd om zich heen grijpen en dus is er ook uitgebreid aandacht voor in de verschillende talkshows. In Op1 schuift Ab Osterhaus aan bij Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma om de laatste ontwikkelingen te bespreken. Maar er zijn natuurlijk meer gasten.

Gasten Op1 donderdag 27 februari

  • Er zijn inmiddels meer nieuwe Coronagevallen buiten China dan binnen. Het is een wereldwijd probleem. We nemen bij Op1 het laatste of meest opvallende nieuws door met viroloog Ab Osterhaus.

  • Jetske van der Schaar is 38 jaar en weet sinds vier jaar dat zij drager is van een zeldzaam Alzheimer-gen. Dat betekent dat zij rond haar vijftigste honder procent zeker Alzheimer krijgt. Zij hoopte mee te kunnen doen aan een nieuw onderzoek met een nieuw medicijn, onder leiding van neuroloog en hoofd van het Alzheimer Centrum, Philip Scheltens.

  • Wat is er veranderd in Rusland na de ramp met de MH17? Pieter Waterdrinker, schrijver en journalist, woont al 20 jaar in het land maakte de documentaire Rusland en de MH17 over het Rusland van Poetin en van hemzelf.Han ten Broeke volgde als buitenlandwoordvoerder het MH17-dossier en Poetin.

  • Het is zo goed als zeker: Formule 1-auto’s mogen de strandroute naar Zandvoort nemen. Er is ophef, want de route gaat dwars door een natuurpark.Martijn Hendriks van VVD Zandvoort vindt het een goed idee, Koen Zonneveld roept tot protest op door een menselijke ketting te maken en de route te blokkeren.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke dag de leukste fragmenten en de hele uitzending van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Ab Osterhaus over coronavirus, Formule 1 van Zandvoort en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV