Prachtige docu Raymond! over Raymond van het Groenewoud zaterdag op NPO 2

Prachtige docu Raymond! over Raymond van het Groenewoud zaterdag op NPO 2
Het leven en de carrière van de Belgische zanger

Kijktip :

De Vlaamse zanger Raymond van het Groenewoud heeft ook in Nederland een trouwe fanschare dankzij nummers als 'Meisjes', 'Je veux de l'amour' en 'Liefde voor muziek'. In de prachtige documentaire Raymond! een terugblik op zijn muzikale werk en levensverhaal.

Filosoof
We mogen Van het Groenewoud gerust omschrijven als een filosoof, want zijn liedjes zijn doorspekt met filosofische teksten. Een ander belangrijk thema in het werk van één van de grootste Nederlandstalige liedjesschrijvers is gebroken liefdes. Deze komen uitgebreid aan bod in Raymond! Zijn zonen, ex-vrouwen en collega's vertellen openhartig over de man achter de liedjes.

Ontrouw
Daarbij wordt geen enkele nare karaktertrek geschuwd: naast zijn ambitie en onweerstaanbare passie komen ook zijn drift en ontrouw aan bod. Ook einzelgänger Van het Groenewoud zelf neemt allerminst een blad voor de mond in deze documentaire, waarin persoonlijke verhalen worden afgewisseld met fragmenten uit zijn bekendste liedjes.

De documentaire Raymond! is op zaterdag 29 februari om 23.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Raymond! terugkijken bij Gids.tv.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV