Vanavond op tv: De Nacht Van Sonja, start Darkness - Those Who Kill en meer

Vanavond op tv: De Nacht Van Sonja, start Darkness - Those Who Kill en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 29 februari

Kijktip :

Wie de slaap niet kan vatten, kan de hele nacht terecht op NPO 1, want deze zender staat dan in het teken van de 80e verjaardag van Sonja Barend. Aan de serie Hoogvliegers komt een einde, vanavond is de laatste aflevering te zien. En de serie Darkness - Those Who Kill gaat van start… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 29 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Darkness - Those Who Kill

Canvas
Canvas
20:40 uur

Vanavond start de Deense misdaadserie Darkness: Those Who Kill. Elke zaterdag zijn vanaf 20:35 uur twee afleveringen te zien op de Vlaamse zender Canvas.

Bekijk op welk kanaal Canvas bij jouw tv-aanbieder te zien is op gids.tv/5314/kanaal-canvas.

Spoorloos
De serie begint met het onderzoek van rechercheur Jan Michelsen naar de verdwijning van de zeventienjarige Julie, die al een half jaar spoorloos is.

Verband
Als hij een verband legt met een zaak van tien jaar eerder, raakt het onderzoek in een stroomversnelling. Er lijkt een seriemoordenaar actief te zijn, waarop Jan forensisch psycholoog Louise Bergstein om hulp vraagt. Maar dan verdwijnt er opnieuw een jonge vrouw spoorloos.


Slot: Hoogvliegers

NPO 1
NPO 1
21:35 uur

Vanavond is de laatste aflevering van de Nederlandse dramaserie Hoogvliegers te zien. Hoe gaat deze spectaculaire serie eindigen? Direct na Wie is de Mol?, om 21:35 uur op NPO 1.

Piloten in opleiding
In Hoogvliegers worden een aantal F16-piloten in opleiding gevolgd. We leren de achtergrond van de jonge aspirant-vliegers kennen en het wordt duidelijk dat ze allemaal zo hun eigen redenen hebben om straaljagerpiloot te willen worden. Hoe gaan ze om met nieuwe uitdagingen, zware verantwoordelijkheden én de demonen uit hun verleden?

Rebellen
In de laatste aflevering wordt in Syrië alles in het werk gesteld om Guus te vinden. Hij blijkt nog te leven en is gevangengenomen door een groep rebellen. In een bloedstollende apotheose komt alles samen. Rutger moet vanuit zijn cockpit uiteindelijk een beslissing nemen over leven of dood. Wat moet hij doen? Is hij, nu het er écht op aankomt, een held of een loser?


Talkshow: De nacht van Sonja

NPO 1
NPO 1
00:15 uur

Komende nacht viert BNNVARA de 80ste verjaardag van Sonja Barend (29 februari) met een ode aan de talkshowkoningin.

Tijdgeest
Sonja Barend maakte ontelbare programma's en als je ze terugkijkt, proef je de tijdgeest. Sonja was Nederlands' eerste echte talkshowhost. Ze durfde alles te vragen, was kritisch, taboedoorbrekend en had een mening.

Ode
In de nacht van zaterdag 29 februari op zondag 1 maart brengt BNNVARA een ode aan haar. Eva Jinek, Fidan Ekiz, Sophie Hilbrand, Paul de Leeuw, Jeroen Pauw, Matthijs van Niewkerk. Astrid Joosten, Ivo Niehe, Cornald Maas, Coen Verbraak, Sybrand Niessen en Paul Witteman praten een uur lang over wat Sonja voor hen en voor het Nederlandse televisielandschap betekende.

Nacht
Na de special zijn de rest van de nacht nog drie afleveringen van programma's van Sonja Barend te zien zijn:

  • 01:15 uur: Sonja op zondag (op bezoek in een Brabantse parenclub, mei 1990)
  • 02:05 uur: Barend en Witteman (na de moord op Pim Fortuyn, op 6 mei 2002)
  • 02:35 uur: Sonja op vrijdag (gesprekken over onder andere verliefdheid, smartlappen en werkloosheid, uit 1983)


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: De Nacht Van Sonja, start Darkness - Those Who Kill en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV