Schitterende animatiefilm Monsters University vrijdag op SBS 9

Schitterende animatiefilm Monsters University vrijdag op SBS 9
Ook te streamen via Disney+

Kijktip :

Pixar waagt zich de laatste jaren regelmatig aan remakes en eigenlijk pakken die allemaal verrassend goed uit. Zo ook Monsters University, het prachtige vervolg op Monsters, Inc. uit 2001. De film is vrijdag te zien op SBS 9, maar je kunt 'm ook streamen via Disney+.

Het verhaal
In Monsters University gaan we niet verder waar Monsters, Inc. ophield, maar keren we juist terug in de tijd. We zien hoe de 'monsters' Mike (met de stem van Billy Crystal) en Sully (John Goodman) elkaar leren kennen op de universiteit voor monsters. In eerste instantie zijn de twee gezworen vijanden en raakt Mike juist goed bevriend met de latere rivaal Randall Boggs (Steve Buscemi). Mike moet hard studeren om eng te zijn, terwijl Sully op zijn natuurlijke talent kan vertrouwen - en de rivaliteit tussen de twee bereikt uiteindelijk een kookpunt.

Animatie van topniveau
Al sinds de release van Toy Story in 1995 maakt Pixar simpelweg de beste animatiefilms aller tijden, en in het afgelopen decennium lijkt de kwaliteit van de animaties alleen maar beter te zijn geworden. De universiteit van de monsters is prachtig vormgegeven en zo aantrekkelijk dat je er zelf ook wel naar school zou willen gaan. Maar Pixar zou Pixar niet zijn als de film niet ook een ijzersterk verhaal had. De keuze om terug te gaan in de tijd pakt uitstekend uit, want het biedt een origineel perspectief op de latere vriendschap van Mike en Sully. De stemacteurs zijn - net als in Monsters, Inc. - fantastisch.

Monsters University (2013) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 13 maart om 20.30 uur te zien op SBS 9.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterende animatiefilm Monsters University vrijdag op SBS 9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV