Vanavond bij extra uitzending Op1: Nieuwe maatregelen omtrent coronavirus

Vanavond bij extra uitzending Op1: Nieuwe maatregelen omtrent coronavirus
Met Ab Osterhaus, Joost Vullings en woordvoerders horeca, onderwijs en zorg

Kijktip :

Vanmiddag zijn er opnieuw maatregelen afgekondigd omtrent het coronavirus in Nederland. Alle horeca is sinds vanavond 18.00 uur dicht, de scholen sluiten vanaf morgen. Sportscholen sluiten ook de deuren. Alle maatregelen die tot nu toe afgekondigd zijn, gelden tot tenminste 6 april. Op1 heeft vanavond een extra uitzending, die zal worden gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Sander Schimmelpenninck.

Te gast zijn de volgende sprekers:

  • Uiteraard kan viroloog Ab Osterhaus niet ontbreken. Hij bespreekt de maatregelen: In hoeverre wordt de verspreiding van COVID-19 hiermee tegengegaan?

  • Politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings bespreekt en beschouwd de crisisoverleggen die dag in, dag uit op het Binnenhof plaatsvinden.

  • Voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Robèr Willemsen is bang dat duizenden horeca-ondernemingen failliet zullen gaan door de nieuw afgekondigde maatregelen.

  • Scholengemeenschappen kunnen opgelucht ademhalen nu het besluit is genomen het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs te sluiten. Voorzitter van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) Petra van Haren is bij Op1 te gast.

  • De hele zorgbranche gaat momenteel door zware tijden. Wat zijn de praktische gevolgen van de nieuw aangekondigde maatregelen voor ziekenhuizen, verpleegkundigen, verzorgers en de apothekers? Bij OP1 zitten voorzitter van NU’91 Verpleging en Verzorging Stella Salden, voorzitter van de apothekers organisatie KNMP Aris Prins en anesthesie verpleegkundige Paul Koenders aan tafel.

  • De gevolgen voor de luchtvaart door de nieuw afgekondigde maatregelen zijn onontkoombaar. Bij Op1 schuiven CEO van een reisorganisatie Corendon Steven van der Heijden en luchtvaartdeskundige Benno Baksteen aan.

De latenighttalkshow Op1 is op zondag (tot in ieder geval 6 april) rond 22:30 uur, ter vervanging van Studio Voetbal, te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond bij extra uitzending Op1: Nieuwe maatregelen omtrent coronavirus of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV