Vanavond op tv: toespraak Mark Rutte over coronavirus, nieuw seizoen Spoorloos en meer

Vanavond op tv: toespraak Mark Rutte over coronavirus, nieuw seizoen Spoorloos en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 16 maart

Kijktip :

Nederland is in de greep van het coronavirus en daarom heeft Mark Rutte besloten om vanavond een speciale toespraak te houden over de crisis. Ook de 'gewone' programmering gaat echter door. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 16 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: toespraak Mark Rutte over coronavirus

NPO 1
19:00 uur

Om 19:00 uur maandagavond houdt premier Mark Rutte een toespraak aan het hele land over het coronavirus en de gevolgen daarvan. De minister-president zal volgens de RVD "ingaan op de moeilijke situatie waarin wij ons bevinden, op de noodzaak van de maatregelen die zijn getroffen en op de mogelijke verdere ontwikkelingen in de komende weken en maanden". Lees hier op welke kanalen de toespraak van Mark Rutte allemaal te zien en te horen is.

Terug: Per Seconde Wijzer

NPO 2
19:50 uur

De kennisquiz Per Seconde Wijzer is vanaf vanavond weer terug op NPO 2. Elke maandag tot en met donderdag om 19:50 uur. De presentatie is opnieuw in handen van Erik Dijkstra. In Per Seconde Wijzer gaan twee spelers - onafhankelijk van elkaar - de strijd aan met de klok. De spelers moeten binnen 200 seconden vier vragen beantwoorden. Deze vier vragen gaan over één van de zelf gekozen categorieën. Ze kunnen kiezen uit Geschiedenis, Kunst & Cultuur, Wetenschap, Sport of Tegenwoordige Tijd.

Terug: The Big Escape

NPO 3
20:25 uur

Vanaf vanavond is de spelshow The Big Escape weer terug op NPO 3 met een nieuw seizoen. De deelnemers moeten op escape rooms gebaseerde opdrachten vervullen om aanwijzingen te verdienen. Daarmee kunnen ze het sleutelwoord raden om de volgende aflevering te bereiken. De deelnemers die het sleutelwoord aan het einde van elke aflevering goed hebben, krijgen immuniteit waardoor ze niet naar huis gestuurd kunnen worden door de andere spelers.

Docu: Op de tast, tussen verbeelding en herinnering

NPO 2
20:25 uur

Het blinde echtpaar Marianne en Ronald Polderman woont al veertig jaar zelfstandig op driehoog in Amsterdam. Ze worden ouder in een wereld die steeds drukker en bedreigender voor hen wordt. Als ze een appartement krijgen aangeboden in een beschermde woonomgeving op de Veluwe, besluiten ze afscheid te nemen. Ontdek in Op de tast hoe uitdagend het is voor blinden om te navigeren door een drukke stad vol met wegopbrekingen, versperringen en onoplettende weggebruikers.

Terug: Spoorloos

NPO 1
21:30 uur

Spoorloos is vanaf vanavond terug met een nieuwe reeks afleveringen over bloedverwanten die elkaar uit het oog zijn verloren. Elke maandag om 21:30 uur op NPO 1. In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen het verhaal van Frederike. Bijna 30 jaar geleden ontmoette haar moeder Judith op vakantie in Denemarken de vrijgevochten Niels en brengt enkele dagen met hem door. Eenmaal terug in Nederland ontdekt Judith dat ze zwanger is.

Nieuw: Eerste Hulp Bij Tattoo Disasters

Spike
21:30 uur

In het nieuwe programma Eerste Hulp Bij Tattoo Disasters ontvangen Dennis Weening en Bella Hay in hun pop-up kliniek mensen met tatoeages waar zij van af willen. De tattoos variëren van impulsieve jeugdzondes tot dronkenmansacties en hebben invloed op het dagelijkse leven van de deelnemers. Zij vertellen Dennis, Bella en een team van tattoo-experts hun persoonlijke verhalen en samen schieten zij te hulp om hun idiote of beschamende tatoeage te transformeren tot een plaat waar ze trots op kunnen zijn.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV