Maandag in Op1: historische toespraak Mark Rutte, gevolgen coronavirus en meer

Maandag in Op1: historische toespraak Mark Rutte, gevolgen coronavirus en meer
De gasten van maandag 16 maart

Kijktip :

Vanavond (16 maart) houdt premier Mark Rutte om 19.00 uur een historische toespraak over de coronacrisis. Deze toespraak, waarin hij het hele volk aanspreekt, wordt uitgebreid nabeschouwd in Op1. Ook de gevolgen van het coronavirus worden besproken.

Gasten in Op1 - maandag 16 maart

  • Om 19:00 uur vanavond spreekt minister-president Mark Rutte het land toe. Nu al een historische gebeurtenis. De laatste keer dat dat gebeurde was tijdens de oliecrisis in 1973 door Joop den Uyl. Bij Op1 bespreken politiek commentator Xander van der Wulp, ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers en economieverslaggever Marike Stellinga de historische toespraak.

  • Viroloog Ab Osterhaus geeft een update over de coronacrisis in Nederland. Vandaag meldde het RIVM in totaal 1413 bevestigde besmettingen en 24 doden. Minister Bruins suggereerde eerder al dat sluiting van scholen vermoedelijk niet de laatste maatregelen zijn. Wat dan wel? Wat kunnen we de komende dagen verwachten?

  • Vanaf morgen sluiten ook de rechtbanken en gerechtshoven de deuren als gevolg van het coronavirus. Alleen voor urgente zaken blijven ze open. Zo’n urgente zaak diende zich vandaag aan: de zitting tegen drievoudig moordverdachte Thijs H. Wat voor gevolgen gaat het coronavirus verder hebben voor de rechtspraak? We hebben het er vanavond over met Saskia Belleman.

  • Groot-Brittannië maakt geen haast met een totale ‘lockdown’ van de maatschappij, wat tegen adviezen van sommige experts gaat. Waarom verschilt de Britse aanpak van die van andere landen? Bij Op1 praat correspondent Suse van Kleef erover.

Presentatie
Het is maandag en dus wordt Op1 vandaag weer gepresenteerd door Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: historische toespraak Mark Rutte, gevolgen coronavirus en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV