Aftellen naar Star Wars: The Last Jedi

Aftellen naar Star Wars: The Last Jedi
Langverwachte achtste deel in de bioscoop

Film :

Op woensdag 13 december verschijnt Star Wars: The Last Jedi eindelijk in de Nederlandse bioscopen. Wat staat er in deze film te gebeuren?

Op 9 december is de film in Los Angeles in wereldpremière gegaan, maar het grote publiek moet nog even geduld hebben. Er mag nog helemaal niets over het plot verklapt worden, maar op Twitter zijn er al wel spoilervrije reviews en die zijn zeer lovend. Star Wars: The Last Jedi wordt de beste Star Wars-film sinds The Empire Strikes Back genoemd. De film wordt omschreven als verrassend, ontroerend, overweldigend en zeer spannend. Zelfs collega-regisseurs van Rian Johnson zijn zwaar onder de indruk.

Wat al wel bekend is over het plot van Star Wars: The Last Jedi is dat Rey zich aansluit bij Luke Skywalker en samen met zijn tweelingzus generaal Leia Organa, voormalig stormtrooper Finn en rebellenpiloot Poe Dameron mysteries van de kracht en geheimen uit het verleden ontrafelt.

Voor degenen die niet meer precies weten welke gebeurtenissen in Star Wars: The Force Awakens tot dit punt hebben geleid, volgt hieronder een samenvatting van deze film.

Leeswaarschuwing: de volgende tekst bevat bevat details over de inhoud van Star Wars: The Force Awakens.

Het verhaal speelde zich af dertig jaar na de gebeurtenissen uit Star Wars: Episode VI, Return of the Jedi. Er is een nieuwe beweging uit de as van het Galactisch Keizerrijk verrezen, de First Order. Het is de nieuwe vijand van de rebellenalliantie, die gesteund wordt door de nieuwe republiek. Onder leiding van Kylo Ren, de zoon van - inmiddels - generaal Leia Organa en Han Solo, namen de stormtroopers de rebellenpiloot Poe Dameron gevangen op de planeet Jakku en vernietigden daarbij een dorp. Een stormtrooper met gewetenswroeging, Finn, bevrijdde Poe Dameron. Daarna ontmoette Finn Rey.

Op de vlucht voor The First Order ontsnapten zij met zijn drieën in de oude Millenium Falcon. In de ruimte worden zij met motorpech door de oude eigenaar van de Millenium Falcon, Han Solo (en Chewbacca) opgepikt. Samen gingen zij op zoek naar Luke Skywalker, The Last Jedi. Op hun zoektocht vond Rey het oude lichtzwaard van Luke Skywalker en zijn vader, Darth Vader. Toen Rey gevangen werd genomen door Kylo Ren op de Starkillerbasis, kon ze hem weerstaan en aan hem ontsnappen omdat de kracht in haar ontwaakte.

The First Order bleek op de Starkillerbasis het complete Hosnianstelsel, de thuisbasis van de Galactische senaat, te willen vernietigen. Solo, Chewbacca en Finn hebben dit kunnen verijdelen. Helaas heeft Kylo Ren hierbij zijn vader Han Solo gedood. Chewbacca, Finn en Rey wisten te ontsnappen van de Starkillerbasis na een gevecht met Kylo Ren, waarbij Rey - door gebruik te maken van de kracht - aan de winnende hand was. De Starkillerbasis werd vernietigd en aan het einde van de film vond het gezelschap Luke Skywalker en overhandigde Rey hem zijn lichtzwaard.

Star Wars: The Last Jedi is vanaf 13 december te zien in de bioscoop.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV