Nieuwe docuserie In de voetsporen van de bevrijding begint zaterdag op NPO 2

Nieuwe docuserie In de voetsporen van de bevrijding begint zaterdag op NPO 2
Philip Freriks volgt spoor van bevrijders

Kijktip :

Een klein jaar na de veelgeprezen documentaireserie In de voetsporen van D-Day is er opnieuw een schitterend programma over de Tweede Wereldoorlog gemaakt: In de voetsporen van de bevrijding. Philip Freriks is wederom de reisleider van dienst; hij neemt je mee terug naar 1944-1945.

Gevechten
In deze zesdelige documentaireserie reconstrueert Freriks de verwoede gevechten die in West-Europa woedden tussen het begin van de bevrijding in 1944 en het einde van oorlog, medio 1945. Hij praat met veteranen van die strijd, maar ook met gewone burgers, die er middenin zaten. Voor veel van hen begon de Tweede Wereldoorlog pas echt met de bevrijding.

Honger, kou en angst
Samen met Freriks bezoeken de geïnterviewden de slachtvelden, de plekken waar ze ondergedoken of gevangen zaten en ternauwernood overleefd en plaatsen waar ze honger, kou en angst doormaakten. Vlak voor de definitieve bevrijding beleefden veel Nederlanders namelijk de zwaarste en zwartste maanden van hun leven. Het bijzondere aan deze serie is dat Freriks ook spreekt met de familieleden van mensen die aan de verkeerde kant stonden; wat betekende de bevrijding voor hen?

Eerste aflevering
In de eerste aflevering bezoekt Freriks het concentratiekamp in Vught, samen met de Joodse verzetsstrijdster Selma van de Perre. Ook gaan ze naar het kamp Ravensbrück in Duitsland. Hoe kwam ze daar als Jodin terecht? Verder ontmoet Freriks de Britse veteraan Joe Cattini, die hem verteld hoe hij zich voorbereidde op de opmars door Nederland. Daarnaast is er aandacht voor de gebeurtenissen van Dolle Dinsdag en het aanvalsplan van de geallieerden.

De nieuwe documentaireserie In de voetsporen van de bevrijding is vanaf zaterdag 28 maart wekelijks om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt vanaf dan elke aflevering van In de voetsporen van de bevrijding terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe docuserie In de voetsporen van de bevrijding begint zaterdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV