Recensie: Spaanse horrorfilm El Hoyo (The Platform) is groot succes op Netflix

Recensie: Spaanse horrorfilm El Hoyo (The Platform) is groot succes op Netflix
Slimme horror met actuele boodschap

Film :

Sinds 20 maart staat de Spaanse horrorfilm El Hoyo (The Platform) op Netflix. Wat heb jij over voor je medemens? In een gevangenis waar een feestmaal langskomt met exotisch fruit, panna cotta en zorgvuldig versierde taarten tot mosselen, luxe salades en escargots tot heerlijke wijn. Lees hier de filmrecensie van El Hoyo.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

200 verdiepingen?
In een denkbeeldige en duistere toekomst worden gevangenen gehuisvest in verticaal geplaatste cellen. De bewoners bovenaan krijgen heerlijk voedsel voorgeschoteld, terwijl de gevangenen onder hen het moeten redden met de restjes en dagelijks moeten vechten om te overleven. Wie welke cel toegewezen krijgt, wordt volledig willekeurig beslist.

Ivan Massagué in de film 'El Hoyo' (The Platform)

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
De eerste verdiepingen hebben eten in overvloed, de onderste verdiepingen is het keihard overleven met kannibalisme tot gevolg. Voor deze SF-horrorfilm die in eerste instantie tijdloos actueel lijkt te zijn, voelt de humanistische boodschap inmiddels een stuk urgenter. El hoyo doet een beroep op het gemeenschapsgevoel en de eigen verantwoordelijkheid daarbinnen en is bij uitstek een film om op dit moment in thuisisolatie te streamen. Het simpele maar slimme concept blijft boeien, met prima cast en hele aardige special effects. Wel een waarschuwing, gruwelijk wordt het ook dus tere zielen kunnen deze film beter overslaan. Vier sterren.

Cast
Naast Ivan Massagué (Pan's Labyrinth) en Zorion Eguileor (Pikadero) is ook Antonia San Juan (La China) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Antonia San Juan (La Casa del Lago).

El Hoyo (The Platform) is vanaf 20 maart 2020 op Netflix te zien. Genre: Horror, Thriller, Sciencefiction. Tijdsduur: 94 minuten. IMDb-score: 7,0.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Spaanse horrorfilm El Hoyo (The Platform) is groot succes op Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV