Woendag in Jinek: Joël Borelli, Arie Slob en meer over de coronacrisis

Woendag in Jinek: Joël Borelli, Arie Slob en meer over de coronacrisis
De gasten van woensdag 1 april

Kijktip :

In Jinek is vandaag (1 april) weer uitgebreid aandacht voor de coronacrisis. Zowel op het gebied van sport als politiek worden de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus besproken met de gasten die Eva Jinek in haar lege studio ontvangt.

Tekst gaat door onder video's.


Bekijk ook

Gasten in Jinek - woensdag 1 april

  • De 39-jarige Brabantse entertainer Joël Borelli is kerngezond als hij een maand geleden afreist naar de Oostenrijkse Alpen. Zodra hij terug is in Nederland gaat het snel achteruit met zijn gezondheid. Met hoge koorts, rillingen en weinig zuurstof blijkt dat hij alle symptomen van het Coronavirus heeft. Hij belandt in het ziekenhuis en moet daar aan het zuurstof. Een video die hij deelt bereikt een miljoenenpubliek en maakt veel los. Inmiddels is hij een week uit het ziekenhuis en klachtenvrij. Vanavond vertelt hij zijn verhaal bij Jinek.
  • Het zou de sleutel kunnen zijn in onze strijd tegen het coronavirus: de immuniteitstest. Maar hoe betrouwbaar zijn dit soort testen? Dat bespreken we Edwin Klaasen, hij deed zo’n test. Ook arts en microbioloog Jean-Luc Murk schuift aan.
  • Het is het enige waar in Den Haag nog over wordt gedebatteerd: de coronacrisis. Ook vandaag werd er weer uren gesproken over de aanpak van de regering.Sven Kockelmann volgde het debat van vandaag en geeft zijn analyse.
  • Het onderwijs in Nederland moet totaal anders worden ingericht. Eindexamens zijn afgeschaft, leraren vangen kinderen op en het duurt zeker tot na de de meivakantie voordat de scholen weer opengaan. Tot die tijd wordt er onderwijs op afstand gegeven en spelen ouders voor meester en juf. Aan tafel Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs.
  • De KNVB hoopt dat er deze zomer gewoon gevoetbald kan worden in de Eredivisie. Meer dan één miljoen Nederlandse voetballers hoorde gisteren nog dat er een abrupt einde zou komen aan het amateurvoetbal. Maar als het aan de KNVB ligt gaat de profcompetitie vanaf half juni wel door. De één noemt het de ideale oplossing, de ander paniekvoetbal. We praten erover met Kees Jansma en Viggo Waas.

Jinek is elke werkdag rond 21.30 uur te zien op RTL 4. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv.


Bekijk ook


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woendag in Jinek: Joël Borelli, Arie Slob en meer over de coronacrisis of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier