Gruwelijke oorlogsfilm Son of Saul zie je zaterdag op NPO 2

Gruwelijke oorlogsfilm Son of Saul zie je zaterdag op NPO 2
Ook te streamen via onder meer Videoland

Kijktip :

Zo nu en dan verschijnt er een oorlogsfilm die zó schokkend is, dat het een pijnlijke ervaring is om hem helemaal uit te kijken. In Son of Saul zie geen grootse Hollywoodgebaren als in Saving Private Ryan, maar een bijna kille realiteit. Deze gruwelijke film is zaterdag te zien op Canvas en te streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
Twee dagen in het leven van Saul Auslander, een Hongaarse gevangene die als lid van het Sonderkommando in één van de crematoria van Auschwitz werkt. Hij probeert het onmogelijke te doen: het lichaam van de jongen die hij als zoon heeft aangenomen redden en een rabbijn vinden om het te begraven. Terwijl het Sonderkommando op elk ogenblik geliquideerd kan worden, wendt Saul zich af van de levenden en hun plannen tot opstand om de overblijfselen te redden van een zoon waar hij nooit naar heeft omgekeken toen hij nog leefde.

Oscarwinnaar
Net als vele anderen was ook het Oscarcomité diep onder de indruk van Son of Saul en daarom werd de film beloond met de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. Ook de Golden Globe en BAFTA Award werden gewonnen en Son of Saul werd bovendien genomineerd voor de Palme d'Or in Cannes. De lof is terecht, want de film biedt een unieke kijkervaring die door merg en been gaat. De camera blijft telkens dicht bij de hoofdpersoon en alleen zijn gezicht is in focus, maar aan de randen van het frame gebeuren de verschrikkelijkste dingen. Ook door middel van het geluid weet regisseur László Nemes een ongekende angst op te roepen.

Son of Saul (2015) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op zaterdag 23 mei om 23.10 uur te zien op NPO 2. Ook is de film te streamen bij onder meer Videoland.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Gruwelijke oorlogsfilm Son of Saul zie je zaterdag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier