Nieuwe dramaserie The Trial of Christine Keeler begint zondag op BBC First

Nieuwe dramaserie The Trial of Christine Keeler begint zondag op BBC First
Spraakmakend schandaal

Kijktip :

Vanaf zondag 5 april is de nieuwe dramaserie The Trial of Christine Keeler te zien op BBC First. In deze boeiende serie wordt een interessante nieuwe kijk gegeven op één van de spraakmakendste schandalen uit de Britse geschiedenis.

Profumo-affaire
The Trial of Christine Keeler neemt je mee terug naar de jaren zestig van de twintigste eeuw, toen een reeks incidenten die de geschiedenis in ging als de Profumo-affaire Groot-Brittannië in zijn greep hield. Zoals de naam van de serie al aangeeft, was Christine Keeler één van de hoofdpersonen. Zij had niet alleen een affaire met de toenmalige minister van Defensie, John Profumo, maar ook met een aantal andere, schimmige figuren.

Nationale veiligheid
Keeler, een callgirl en model, scharrelde namelijk ook met de gangster Johnny Edgecombe én de militaire attaché van de Russische ambassade, Yevgeni Ivanov. Vooral door haar relatie met de laatste werd de Profumo-affaire een zaak van nationale veiligheid. Het schandaal rond seks, spionage en leugens domineerde in 1963 de Britse voorpagina's en zou uiteindelijk leiden tot het aftreden van de Britse premier Harold Macmillan en de veroordeling van Christine Keeler.

De nieuwe dramaserie The Trial of Christine Keeler is vanaf zondag 5 april wekelijks om 21.00 uur te zien op BBC First. Lees hier waar je BBC First kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.


Bekijk ook

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe dramaserie The Trial of Christine Keeler begint zondag op BBC First of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV