In de voetsporen van de bevrijding aflevering 3: Westerschelde

In de voetsporen van de bevrijding aflevering 3: Westerschelde
De bevrijding van Zeeland

Kijktip :

In de derde aflevering van In de voetsporen van de bevrijding wordt duidelijk dat de Duitse bezetter zich niet zomaar gewonnen geeft in Nederland. Operatie Market Garden is mislukt en daarom concentreren de geallieerden zich op de bevrijding van de Westerschelde.

Antwerpen
In Zeeland houden de Duitsers de oevers nog bezet en daardoor wordt de haven van Antwerpen onbruikbaar. Een flinke tegenslag voor de bevrijders, want de Vlaamse havenstad is cruciaal voor de geallieerde bevoorrading. Philip Freriks spreekt onder meer met de Canadese veteraan Jim Parks, die betrokken was bij de Slag om de Schelde.

Bombardementen
Ook ontmoet Freriks militair historicus Christ Klep, die hem uitlegt wat het belang van de rivier was en hoe de strijdwijze van de geallieerden eruit zag. Verder praat Freriks in Westkapelle met molenaarszoon Jan Theune. Zijn dorp werd vernietigd door bombardementen van de geallieerden en er komen zo'n 150 burgers om het leven. Ondertussen probeert Selma van de Perre in Ravensbrück te overleven en wordt het verzet in Nederland steeds actiever.

De derde aflevering van In de voetsporen van de bevrijding is op zaterdag 11 april om 20.35 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van In de voetsporen van de bevrijding terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op In de voetsporen van de bevrijding aflevering 3: Westerschelde of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen