Donderdag in Jinek: Ali B, Dominic Seldis, Francis van Broekhuizen en meer

Donderdag in Jinek: Ali B, Dominic Seldis, Francis van Broekhuizen en meer
De gasten van donderdag 9 april

Kijktip :

Vanavond wordt ook in Jinek uitgebreid gesproken over de coronacrisis. Wat zijn de gevolgen voor de wereld van de klassieke muziek? En hoe gaat het met de leerlingen die nu thuis zitten? Dat en meer komt aan bod in de uitzending van 9 april.

Gasten in Jinek - donderdag 9 april

  • Bellen, mailen, appen, langsgaan of het bezorgen van brieven in het Nederlands, Turks of Arabisch: bij veel leerlingen werkt dat niet om in contact te blijven. Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn scholen het contact verloren met ruim 5.000 van hen. Basisschooldirecteur Janneke Oosterman en burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch maken zich zorgen en zijn vanavond te gast.
  • Het aantal nieuwe coronapatiënten in het ziekenhuis is sinds 22 maart niet zo laag geweest. Bij Jinek bespreken we vanavond het laatste medische nieuws vet viroloog Ann Vossen.
  • Met de paasdagen voor de deur zorgt Ali B ervoor dat eenzame ouderen niet worden vergeten. In samenwerking met de in sierteelt Nederland deelt hij maar liefst 150.000 bloemstukken uit om de woningen van ouderen op te fleuren. Bij Jinek vertelt hij waarom.
  • Tweeënhalve week geleden overleed Dick van der Ploeg binnen 24 uur aan corona. Hij was 87 jaar, maar stond nog volop in het leven. Zijn dochter Jacqueline van der Ploeg en schoonzoon Leo Onderwater vinden het belangrijk dat corona-overledenen een gezicht krijgen. Daarom doen ze vanavond hun verhaal.
  • De concertzalen zijn leeg en orkesten zitten noodgedwongen thuis. Toch streamen we op dit moment meer klassieke muziek dan voorgaande maanden.Francis van Broekhuizen en Dominic Seldis vertellen vanavond hoe de culturele sector door een crisis gaat en welke initiatieven er nu ontstaan.

Jinek is elke werkdag rond 21.20 uur te zien op RTL 4. Je kunt elke dag de beste fragmenten en de hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Jinek: Ali B, Dominic Seldis, Francis van Broekhuizen en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV