Vanavond op tv: Start Bancroft, documentaires Belsen en Ons Bier en meer

Vanavond op tv: Start Bancroft, documentaires Belsen en Ons Bier en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 13 april

Kijktip :

Vanavond gaat de serie Bancroft van start, en er worden twee interessante documentaires uitgezonden: Belsen en Ons Bier. Spoorloos draait deze keer om de zoektocht van Marie naar haar vader in Marokko, maar ook de film Predator wordt uitgezonden. En er is nog meer... Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 13 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Docu: Ons bier

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Bierbrouwers Ruud van de Gevel en Johan Nijhof, twee mannen van net in de vijftig, brouwen al ruim twintig jaar hun ambachtelijk biermerk Huttenkloas in hun brouwerij in Twente. Ze worden gevolgd in de documentaire Ons Bier. Geïnspireerd door het succes van de nieuwe generatie willen Ruud en Johan nog een keer proberen met het eigen bier een plek te veroveren op de overspannen biermarkt.
Ze waren eind vorige eeuw hun tijd ver vooruit met hun lokaal gebrouwen bier. Craft bier is dan nog niet populair en de inkomsten vallen tegen. Daarom verhuren ze hun ketels aan hippe biermerken uit de Randstad. De Twentse brouwerij had uiteindelijk zo'n dertig huurbrouwers in huis en brouwde nauwelijks meer voor het eigen merk. Dat willen ze nu veranderen. Lukt het hen om het eigen merk succesvol te maken? Ze schaffen nieuwe apparatuur aan en huren een duur en trendy reclamebureau uit Hengelo in. Ze moeten net als hun succesvolle collega's uit de Randstad gebruik gaan maken van social media en internet. Maar Ruud en Johan hebben nog nooit getwitterd en alleen hun stagiaire zit op Facebook.


Lethal Weapon: start seizoen 2

SBS 9
SBS 9
20:30 uur

Vanavond start het tweede seizoen van de Amerikaanse politieserie Lethal Weapon op SBS9. De serie is met dubbele afleveringen wekelijks op maandag vanaf 20:30 uur te zien. Nadat hij zijn vrouw en ongeboren kind heeft verloren, verhuist de in en in verdrietige ex-Navy SEAL Riggs naar Californië om daar als detective aan de slag te gaan bij de Los Angeles Police Department. Hier wordt hij gekoppeld aan de ervaren Murtaugh, die nog herstellende is van een hartaanval. De samenwerking verloopt dan ook niet altijd zonder slag of stoot als ze gezamenlijk de misdaad te lijf gaan. Elke week wacht hen een nieuwe zaak op het gebied van drugshandel, wapenhandel en moord. Murtaugh volgt Riggs in deze aflevering onderweg naar Mexico waar hij wraak wilt nemen op Tito Flores na de dood van zijn vrouw.


Spoorloos: op zoek naar vader in Marokko

NPO 1
NPO 1
21:15 uur

In deze aflevering van Spoorloos het verhaal van de Brabantse Marie. Ze gaan in Marokko op zoek naar haar vader. Maries moeder Anneke leert in 1966 in de kroeg de Marokkaanse gastarbeider Hassan kennen en ze worden verliefd. Anneke raakt zwanger, maar de relatie is geen rozengeur & maneschijn en na de zoveelste ruzie wijst ze Hassan de deur. Marie is dan nog een baby. Hassan gaat terug naar Marokko, maar doet zijn best om contact te houden en schrijft zijn dochter. Marie laat op haar beurt weinig van zich horen. Tot nu. Marie is geboren uit de relatie tussen haar moeder Anneke en de Marokkaanse gastarbeider Hassan. Hun relatie houdt geen stand en Marie groeit op zonder vader. Nu ze haar leven op orde heeft, gaat Marie naar hem op zoek.


Actiethriller: Predator

Veronica
Veronica
21:30 uur

De actiefilm Predator draait om een minister die niet terugkeert van een missie in vijandelijk gebied. Dan wordt majoor Dutch Schaefer, bevelhebber van een militaire elitegroep, naar de Zuid-Amerikaanse jungle gestuurd. Dutch beseft meteen dat het niet om een routineopdracht gaat, want de zwarte officier Dillon wordt ter controle meegestuurd.


Docu: Belsen

Canvas
Canvas
21:55 uur

Deze historische documentaire Belsen van Tom Stubberfield gaat over het concentratiekamp Bergen-Belsen, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog zo'n 50.000 mensen het leven lieten. Op 15 april 1945, deze week precies 75 jaar geleden, bevrijdden de geallieerden de gevangenen van het nazikamp Bergen-Belsen. In tegenstelling tot Auschwitz en Treblinka was Bergen-Belsen geen uitroeiingskamp. Er waren dan ook geen gaskamers. Desondanks lieten veel mensen - hoofdzakelijk Joden - er het leven, door uithongering of ziekte. Van het kamp is amper nog iets over, maar de getuigenissen van de overlevenden die de gruwel zelf ondervonden en de bevrijders die een waanzinnig schouwspel aantroffen, zorgen dat ook het verhaal van Bergen-Belsen nooit vergeten zal worden.


Start: Bancroft

Eén
Eén
23:17 uur

Vanavond start Eén met de Britse thrillerserie Bancroft over de briljante vrouwelijke speurder Elizabeth Bancroft, die geconfronteerd wordt met een duister geheim uit het verleden. De vier afleveringen zijn deze week op maandag tot en met donderdag rond 23:10 uur te zien op België Eén. De briljante politie-inspecteur Elizabeth Bancroft leidt de zaak tegen de gewelddadige Kamara-bende. Ondertussen heeft inspecteur Katherine Stevens haar handen vol met de heropening van een onopgeloste moordzaak: in 1990 kreeg Laura Fraser 18 messteken bij een brutale overval bij haar thuis. Tijdens hun onderzoek kruisen de paden van Elizabeth en Katherine. Katherine ontdekt dat er meer aan de hand is in de zaak-Fraser dan ze eerst vermoedt. En Elizabeth heeft het lastig om enkele geheimen uit haar verleden verborgen te houden.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Start Bancroft, documentaires Belsen en Ons Bier en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV