Vanavond op tv: topserie Chernobyl, nieuw programma Oases in de Oriënt en meer

Vanavond op tv: topserie Chernobyl, nieuw programma Oases in de Oriënt en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 15 april

Kijktip :

Door de bosbranden in Oekraïne, die de oude kerncentrale van Tsjernobyl naderen, is de interesse in de kernramp weer opgelaaid. Canvas profiteert, want zij hadden de docuserie In de ban van Tsjernobyl én de dramaserie Chernobyl al op de planning staan. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 15 april.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Romantische komedie: Love Actually

NET 5
NET 5
20:30 uur

Het mag dan half april zijn, door de coronacrisis kan iedereen wel een beetje kerstwarmte gebruiken. Daarom is op Net 5 de klassieker Love Acutally te zien. De film volgt het liefdesleven van acht Londenaren in de aanloop naar Kerstmis. De nieuwe premier wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl zijn zus huwelijksproblemen heeft. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van de moeder verwerken terwijl de zoon tot over z'n oren verliefd is op een klasgenote.


Nieuw: Oases in de Oriënt

NPO 2
NPO 2
20:30 uur

In de nieuwe reisserie Oases in de Oriënt reist EO-presentator Kefah Allush door het onstuimige Midden-Oosten. Elke woensdag om 20:30 uur op NPO 2. De filmische ontdekkingsreis gaat langs kleine gemeenschappen, die in een onrustig werelddeel op zoek zijn naar hun eigen paradijs op aarde. Van paradijselijk eiland in oorlogsgebied tot ondergrondse dorpen aan de rand van de woestijn. Via een avontuurlijke vliegreis belandt Kefah Allush in de eerste aflevering op het paradijselijke Socotra.

www.gids.tv/video/195685/eerste-beelden-nieuwe-reisserie-oases-in-de-orient-op-npo-2


Nieuw: In de ban van Tsjernobyl

Canvas
Canvas
21:25 uur

Vanavond start de driedelige Vlaamse documentaireserie In de ban van Tsjernobyl. De Vlaamse journalist en Rusland-kenner Jan Balliauw gaat op zoek naar de ooggetuigen van de ramp in de Oekraïense kerncentrale op 26 april 1986. In de ban van Tsjernobyl wil op rationele manier nagaan waarom Tsjernobyl na 34 jaar nog altijd zoveel emoties oproept. Dat blijkt ook uit het succes van de bejubelde HBO-fictieserie Chernobyl.


Nieuw: Chernobyl

Canvas
Canvas
22:04 uur

Vanaf vanavond zendt de Vlaanse zender Canvas de vijfdelige historische dramaserie Chernobyl uit. Daarmee is de veelgeprezen HBO-serie voor het eerst op televisie te zien. De serie is de komende woensdagen met dubbele afleveringen om 22:00 uur te zien. Chernobyl vertelt het verhaal van de ontploffing in de kerncentrale in toenmalige Sovjetrepubliek Oekraïne, de rampzalige gevolgen ervan voor de omgeving en de omwonenden, en de race tegen de tijd van brandweer en technici om mensen te redden en erger te voorkomen.


Docu: Your Mum and Dad

NPO 2
NPO 2
23:05 uur

Terwijl we worstelen met het heden, zijn we tegelijkertijd niet altijd bestand om met de trauma's uit het verleden om te gaan. Deze documentaire snijdt universele thema's aan voor iedereen die zich afvraagt hoe je met familie, geheimen en het leven zelf om kan gaan. "They fuck you up, your mum and dad. They may not mean to but they do." Het begin van dit gedicht van Philip Larkin raakt de kern van de vragen die Klaartje Quirijns stelt in haar nieuwe film.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: topserie Chernobyl, nieuw programma Oases in de Oriënt en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV