Vrijdag in Op1: Jon van Eerd over de gevolgen van corona voor de cultuursector

Vrijdag in Op1: Jon van Eerd over de gevolgen van corona voor de cultuursector
Dit zijn de gasten van vrijdag 17 april 2020

Kijktip :

Vrijdag 17 april, is het weer de beurt aan Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand. Dit duo presenteert elke vrijdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van vrijdag 17 april 2020

  • Diederik Gommers, intensivist en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, is de laatste weken één van de belangrijkste gezichten van de coronacrisis geworden. Ook als lid van het Outbreak Management Team (OMT) heeft hij zijn handen vol aan het informeren van het kabinet en het RIVM.

  • ChristenUnie voorman Gert-Jan Segers maakte vandaag bekend dat hij ook bij de volgende verkiezingen de lijsttrekker voor zijn partij wordt. Bij Op1 een gesprek over zijn motivaties.

  • In de sportwereld werd de afgelopen weken wedstrijd na wedstrijd afgelast of uitgesteld. Maar de vlag kan nu toch uit! De wielerbond UCI presenteerde namelijk de nieuwe kalender voor dit jaar, met daarin de Tour, de Giro en de Vuelta vlak achter elkaar. We bespreken het met Niki Terpstra, Dione de Graaff en Herman van der Zandt.

  • Studenten van de TU Delft maakten in maar liefst drie weken tijd een beademingsapparaat dat ingezet kan worden op de intensive care.Lucas Ottenheym en Josephine Dumas maken onderdeel uit van het team Operation Air. Bij Op1 zijn de twee te gast.

  • Theaterproducent Jon van Eerd loopt door de coronacrisis veel geld mis, maar hij maakt zich vooral zorgen om de freelancers die hij in deze tijd niet van werk kan voorzien. Bij Op1 praat Van Eerd over de gevolgen van deze intelligente lockdown voor de cultuursector.

  • Het is de Internationale dag van de Haiku! Kees van Kooten, meester in het schrijven van de kleine gedichten, bracht zijn eigen bundel met Haikoots uit. Via een Skype-verbinding draagt hij er vanavond een aantal voor.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV