Ontroerend filmdrama Loving vrijdag te zien op Canvas

Ontroerend filmdrama Loving vrijdag te zien op Canvas
Met een Oscargenomineerde Ruth Negga

Kijktip :

De Ethiopisch-Ierse actrice Ruth Negga timmerde al een tijdje aan de weg, met rolletjes in films als Breakfast on Pluto (2005) en World War Z (2013), maar met het ontroerende drama Loving brak ze pas écht door. Begin 2017 werd ze zelfs beloond met een Oscarnominatie voor Beste Actrice. Loving is vrijdag te zien op de Vlaamse zender Canvas.

Het verhaal
Richard Loving (gespeeld door Joel Edgerton) is een witte bouwvakker uit het plaatsje Caroline County, in de Amerikaanse staat Virginia. Hij wordt verliefd op een zwarte vrouw uit zijn woonplaats, Mildred Jeter (Ruth Negga) - ook een vriendin van de familie. Als Mildred ontdekt dat ze zwanger is, besluiten ze te trouwen. Er is echter één probleem: het is 1958 en een interraciaal huwelijk is ten strengste verboden. Ze rijden naar de hoofdstad, Washington, D.C., om te trouwen. Het wordt uiteindelijk een lange strijd.

Prachtig acteerwerk
Aan de Oscarnominatie voor Ruth Negga is al wel af te lezen dat ze fantastisch acteerwerk levert in deze ontroerende film. We mogen ook haar tegenspeler Joel Edgerton echter niet vergeten - hij kreeg geen Oscarnominatie, maar werd wél beloond met een nominatie voor een Golden Globe. Loving maakt bovendien nog eens pijnlijk duidelijk hoe de segregatie in de Verenigde Staten werkte in de jaren vijftig, en hoe belangrijk de burgerrechtenbeweging van de jaren zestig in dat opzicht was. Richard en Mildred Loving speelden hierin een vitale rol, want zij hebben écht bestaan.

Loving (2016) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op vrijdag 24 april om 21.25 uur te zien op Canvas.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Ontroerend filmdrama Loving vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV