Briljante superheldenfilm Batman Begins zie je zaterdag op Veronica

Briljante superheldenfilm Batman Begins zie je zaterdag op Veronica
Ook te streamen via Netflix

Kijktip :

Toen Christopher Nolan zich besloot te wagen aan het Batman-universum, keken veel filmliefhebbers hier reikhalzend naar uit. Na toppers als Memento en Insomnia mochten we namelijk grootse dingen verwachten van de Britse filmmaker. Met Batman Begins overtrof hij alle verwachtingen. De film is zaterdag te zien op Veronica en je kunt Batman Begins streamen via onder meer Netflix.

Het verhaal
Na de moord op zijn ouders reist de gedesillusioneerde Bruce Wayne de wereld rond om tegen onrecht te strijden. Hij keert terug naar Gotham en onthult zijn alter ego Batman, een gemaskerde held die zijn kracht en intelligentie in combinatie met geavanceerde apparatuur gebruikt om de duistere krachten te bestrijden die zijn geboortestad bedreigen. Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Die strijd begint met maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met de release van Batman Begins ontketende Nolan een revolutie op het gebied van de superheldenfilm. De eerdere films, onder meer van Tim Burton, waren duidelijke adaptaties van stripboeken, maar Batman Begins is een stuk duisterder - en daarmee veel beter. Nolan kon beschikken over de crème de la crème op het gebied van special effects én een waanzinnige cast, waarin naast een keur aan Hollywoodsterren ook onze eigen Rutger Hauer komt opdraven. Genieten geblazen, van het spannende verhaal en de geweldige actie.

Cast
Naast Christian Bale (Ford v Ferrari) en Michael Caine (Tenet) zijn ook Liam Neeson (Honest Thief), Katie Holmes (Logan Lucky) en Gary Oldman (Mank) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Christopher Nolan (Interstellar).

Batman Begins (2005) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op zaterdag 21 november om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, thriller. Speelduur: 140 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV