Vanavond op tv: Boer zoekt Vrouw, Sunshine Kings en The Dark Knight

Vanavond op tv: Boer zoekt Vrouw, Sunshine Kings en The Dark Knight
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 3 mei

Kijktip :

Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 3 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Brainwash Special

NPO 2
NPO 2
19:20 uur

Nederland bevindt zich plots en onvoorbereid in een crisis van ongekende omvang. In deze Brainwash Special gaan Damiaan Denys en Coen Verbraak in gesprek met opiniemakers over het herdefiniëren van criteria voor toekomstige welvaart en welzijn. Economen hebben plaatsgemaakt voor medici. Terecht of onterecht, het omdraaien van de zandloper heeft consequenties. Wat zijn die consequenties, persoonlijk en maatschappelijk? En wat zal na economie onze focus voor de toekomst moeten hebben? Filosoof en psychiater Damiaan Denys start dit urgente maatschappelijk gesprek in gezelschap van econoom Barbara Baarsma, jurist Ybo Buruma, acteur Gijs Scholten van Aschat en rector magnificus Rianne Letschert.


Actiethriller: The Dark Knight

Veronica
Veronica
20:00 uur

Bruce Wayne, alias Batman, en James Gordon bundelen hun krachten met de nieuw aangewezen Officier van Justitie Harvey Dent. Samen proberen zij de chaos tegen te gaan die Gotham momenteel teistert. Dit wordt veroorzaakt door niemand minder dan Batmans ergste vijand, The Joker. Een meedogenloze moordenaar met een vreemd soort humor en een talent voor het verstoren van de algemene orde.


Docu: De kinderen van Truus

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

In De kinderen van Truus wordt het verhaal verteld van Truus Wijsmuller (Alkmaar, 1896-1978) die vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven van duizenden Joodse kinderen redde. De daadkracht en het doorzettingsvermogen van deze Nederlandse vrouw, maakt dat zij thuishoort in een zeer selecte groep verzetshelden in de wereld. Toch bleef deze verzetsheldin in Nederland tot nu toe relatief onbekend. Truus Wijsmuller bracht in de meest zwarte jaren van onze moderne geschiedenis, meer dan 10 duizend voornamelijk Joodse kinderen in veiligheid.


Boer zoekt Vrouw: citytrips

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

Boer Geert Jan gaat met Karine naar Malta. Geert Jan wil deze dagen zijn hart openen voor Karine. De twee lachen wat af en hebben de grootste lol. De champagne gaat open op de hotelkamer van boer Jan en Nienke in Edinburgh, Schotland. Ze beginnen vol goede moed aan de citytrip. Maar toch vindt Nienke het spannend zich helemaal over te geven aan haar gevoel, de onzekerheid slaat toe. In regenachtig Spaans Navarra kruipen boer Geert en Angela onder een paraplu. Geert wil uitvinden of er een klik is. Voor Angela is het een duidelijke ja. Sneeuwwit landschap, prachtig noorderlicht. Boer Bastiaan en Milou zouden het allemaal kunnen zien in Lapland, maar ze hebben alleen oog voor elkaar. Boerin Annemiek begint van vooraf aan en heeft een eerste afspraakje met de Brabantse Bram. Hij komt op de motor, ze gaan paardrijden en hebben een afsluitende borrel.


Start: Secret Nazi Bases

Discovery
Discovery
21:20 uur

In het programma Secret Nazi Bases buigen historici en architecten zich over bijzondere Nazi-bouwwerken. De eerste aflevering gaat over Guernsey, een eiland van amper 65 vierkante kilometer vol bunkers en ondergrondse commandoposten vol hoogwaardige apparatuur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lukte het Duitsland niet om Engeland te veroveren. Wel kreeg het de Britse Kanaaleilanden in handen die voor de kust van Normandië liggen. Hitler leek daar zo content mee dat hij ze ten koste van alles wilde behouden. Het eiland Guernsey is iets wat tot op de dag van vandaag nog verbazing oproept bij militaire historici. Waarom een eiland van amper 65 vierkante kilometer zo zwaar bewaken? Strategisch belang konden de eilanden niet hebben, hooguit symbolische waarde, omdat Hitler zo toch een voet op Engels grondgebied had.


Nieuw: Sunshine Kings

NPO 2
NPO 2
23:10 uur

Vanavond start de Australische detectiveserie Sunshine Kings op NPO 2. De serie gaat over Jacob Garang, een jonge Australische basketballer. Hij probeert een basketbalbeurs bij een Amerikaanse universiteit te krijgen. Om dat met zijn matige team te bereiken haalt hij Eddie, een oud-speler uit de Amerikaanse competitie, over om hun trainer te worden. Alles verandert als Jacob ineens betrokken raakt bij een politie-onderzoek naar de zware mishandeling van een tienermeisje.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Boer zoekt Vrouw, Sunshine Kings en The Dark Knight of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV