Legendarische oorlogsfilm A Bridge Too Far zondag te zien op RTL 7

Legendarische oorlogsfilm A Bridge Too Far zondag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

Zelden werd er voor een film zo'n gigantische sterrencast opgetrommeld als voor de legendarische oorlogsfilm A Bridge Too Far. Deze klassieker is op zondag 6 september te zien op RTL 7. Je kunt A Bridge Too Far streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Vooral voor ons Nederlanders is A Bridge Too Far een memorabele film, want hierin wordt het verhaal van de Slag om Arnhem verteld. Het is eind 1944 en de Duitsers hebben de Tweede Wereldoorlog zo goed als zeker verloren. De Britten besluiten om hen de genadeslag toe te dienen. Ze zijn van plan om duizenden para's te droppen in Nederland. Die moeten een paar sleutelposities innemen tot er versterking komt. De belangrijkste plek is de brug van Arnhem.

Sterrencast waar je u tegen zegt
A Bridge Too Far werd geregisseerd door de beroemde Britse regisseur Richard Attenborough, en bijna heel (mannelijk) Hollywood wilde met hem samenwerken voor deze film. Ook veel vooraanstaande Britse acteurs stonden te trappelen om hun naam aan het enorme project te verbinden, dat voor een deel werd opgenomen in Deventer - dat door moest gaan voor Arnhem. In de sterrencast waar je u tegen kent zien we de volgende acteurs: Dirk Bogarde, James Caan, Michael Caine, Sean Connery, Denholm Elliott, Edward Fox, Elliott Gould, Gene Hackman, Anthony Hopkins, Laurence Olivier, Ryan O'Neal, Robert Redford, Maximilian Schell en Liv Ullmann. Genieten dus.

A Bridge Too Far (1977) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op zondag 6 september om 20.00 uur te zien op RTL 7.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV