Briljante oorlogsserie Band of Brothers vanaf maandag te zien op België Eén

Briljante oorlogsserie Band of Brothers vanaf maandag te zien op België Eén
De bevrijding van West-Europa

Kijktip :

Steven Spielberg maakte in 1998 wereldwijd indruk met zijn fantastische oorlogsfilm Saving Private Ryan. Vooral het eerste halfuur, waarin de Amerikanen Normandië bestormen, is iconisch. Maar hoe verging het de Amerikanen ná D-Day? Dat is te zien in de briljante serie Band of Brothers, waar Spielberg als producent aan verbonden was. Vanaf maandag 18 mei zendt België Eén de serie uit.

Klaargestoomd
Band of Brothers begint in het jaar 1942 in Camp Toccoa, Georgia. Op Amerikaans grondgebied worden jonge soldaten tijdens hun para-opleiding klaargestoomd om te worden ingezet in de oorlog in Europa. Vooral de soldaten van de 'Easy Company' worden onredelijk hard op de proef gesteld door hun meedogenloze kapitein. Als deze mannen hun opleiding glansrijk voltooid hebben, is het zover: ze worden overgebracht naar Groot-Brittannië op het moment dat D-Day steeds dichterbij komt.

Beste serie ooit?
Al bij de release in 2001 werd Band of Brothers onthaald als één van de beste tv-series aller tijden. Ondanks het feit dat het om een miniserie van tien afleveringen gaat, wordt Band of Brothers regelmatig geschaard in het rijtje Breaking Bad, Game of Thrones en Chernobyl. De hand van Steven Spielberg is duidelijk zichtbaar, want regelmatig doet de serie denken aan Saving Private Ryan. Ook de hoofdrolspeler uit die film, Tom Hanks, was als producent betrokken bij Band of Brothers, dat een Golden Globe en zes Emmy's won.

Band of Brothers (2001) wordt beoordeeld met een 9,4 op IMDb en is vanaf maandag 18 mei elke maandag tot en met donderdag rond 22.00 uur te zien op België Eén. Lees hier waar je België Eén kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Briljante oorlogsserie Band of Brothers vanaf maandag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV