Zondag in Op1: Huisarts vindt medicijn tegen corona maar Ab Osterhaus is tegen

Zondag in Op1: Huisarts vindt medicijn tegen corona maar Ab Osterhaus is tegen
Dit zijn de gasten van zondag 17 mei 2020

Kijktip :

Zondag 17 mei, is het weer de beurt aan Jeroen Pauw en Fidan Ekiz. Dit duo presenteert elke zondag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van zondag 17 mei 2020

  • Anne-Mieke King kreeg tijdens haar werk als kunstenares een druppel kalk in haar oog. Die ene druppel richtte zo veel schade aan, dat zij het zicht aan dat oog volledig kwijtraakte. Door een revolutionaire stamceltherapie, waar stamcellen uit het goede oog worden teruggeplaatst in het beschadigde oog, heeft ze haar zicht weer terug. Presentatrice Antoinette Hertsenberg volgde de behandeling. Vanavond vertellen ze erover bij Op1.

  • De economische schade is enorm door het coronavirus. Het CPB vreest een diepe recessie en de eerste noodsteun kostte tientallen miljarden. Het tweede pakket komt deze week. Dat roept de vraag op: hoe gaan we die rekening straks zo goed mogelijk verdelen? Daarover praten econoom Arnoud Boot, MKB-voorzitter Jacco Vonhof, vice voorzitter van de FNV Kitty Jong en investeerder Pieter Schoen.

  • Huisarts Rob Elens vond zelf een medicijn tegen corona, maar van de inspectie mag hij het niet meer gebruiken. De vraag is waarom. Viroloog Ab Osterhaus vindt het terecht... Vanavond schuiven ze aan bij Op1.

  • De stemming én de drukte op straat veranderden de afgelopen tijd met de week. Dat zag ook presentator Roel Maalderink in zijn programma VOX POP. Vanavond is hij te gast bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV