Maandag in Op1: Joop Zoetemelk kijkt terug op legendarische Tourwinst en meer

Maandag in Op1: Joop Zoetemelk kijkt terug op legendarische Tourwinst en meer
De gasten van maandag 18 mei

Kijktip :

Op1 heeft vanavond een bijzondere gast in de uitzending. Weliswaar via een videoverbinding, maar toch: de legendarische Joop Zoetemelk blikt terug op zijn Tourwinst in 1980. Verder onder meer Rick Nieman over een nieuw seizoen van Misdaadcollege.

De gasten in Op1 - maandag 18 mei

  • Er is onrust in de gevangenissen door de coronamaatregelen. Gedetineerden mogen hun familie niet zien, de anderhalve meter blijkt vaak niet te handhaven en advocaten klagen over te weinig toegang. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker praat bij Op1 over de groeiende spanningen.
  • Kroongetuige Nabil B. legt vandaag tijdens een inleidende zitting in het mega-strafproces Marengo een verklaring af waarom hij niet meer wil getuigen. Er staan in dit proces 17 verdachten terecht. Ze worden vervolgd voor betrokkenheid bij meerdere liquidaties, de hoofdverdachte is in dit proces is Ridouan Taghi. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman doet verslag van de zitting.
  • In Misdaadcollege onderzoekt Rick Nieman opzienbarende zaken. Zoals die van de steker van Egmond of ook wel de SUV steker. Een man die het voorzien had op joggende vrouwen.
  • Veertig jaar geleden won Joop Zoetemelk de Tour de France. In een zomer zonder Tour, is er genoeg ruimte om terug te kijken naar die legendarische ronde. Een fantastisch nieuw fotoboek, een documentaire, alleen een geplande theatertour is met een jaar uitgesteld. Aan tafel twee van zijn ploeggenoten van toen: Henk Lubberding en Leo van Vliet, en vanuit Frankrijk is hij erbij: Joop Zoetemelk!

Presentatie
Op1 wordt op maandag 18 mei gepresenteerd door Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven.

Op1 is elke dag rond 22.15 uur te zien op NPO 1. Je kunt altijd de beste fragmenten en de hele aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV