Fantastische actiefilm The Crow zie je donderdag op SBS 9

Fantastische actiefilm The Crow zie je donderdag op SBS 9
Cultfilm met zoon van Bruce Lee

Kijktip :

Veel mensen kennen Bruce Lee als de kung fu-held uit de jaren zeventig, die na een paar films helaas al op jonge leeftijd overleed. Ook zijn zoon Brandon kwam tragisch aan zijn einde, tijdens de opnames van The Crow. Dat is echter wel een fantastische actiefilm geworden. Je ziet The Crow donderdag op SBS 9.

Het verhaal
Eric en Shelly willen trouwen op Halloween. Tijdens Devil's Night, de avond ervoor, worden ze in hun huis door een bende aangevallen. Eric wordt neergeschoten en uit het raam gegooid. Shelly wordt verkracht en overlijdt later in het ziekenhuis. Een jaar later reïncarneert Eric met spirituele begeleiding van een kraai en hij bezit nu speciale krachten. Het is de bedoeling dat hij zijn fouten uit het verleden rechtzet. Eric moet op zoek naar de leden van de bende, om ze één voor één te vermoorden, zodat hij daarna eeuwige rust kan vinden.

Tragisch ongeval
Waar Bruce Lee in 1973 op 32-jarige leeftijd om het leven kwam, overleed zijn zoon Brandon Lee in maart 1993 op 28-jarige leeftijd. Tijdens de opnames voor The Crow werd Lee junior per ongeluk doodgeschoten; zelfs een zes uur durende operatie kon zijn leven niet meer redden. De film werd afgemaakt met een stand-in van Lee en uiteindelijk bereikte The Crow een cultstatus. Het niveau van de film zelf is echter ook dusdanig hoog, dat veel sciencefiction- en actieliefhebbers er nog altijd plezier aan beleven.

The Crow (1994) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op donderdag 24 september om 20.55 uur te zien op SBS 9. Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV