Vanavond op tv: The Intern, start The Murders, docu Cape Town, Gang Town, Lockdown en meer

Vanavond op tv: The Intern, start The Murders, docu Cape Town, Gang Town, Lockdown en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 20 mei

Kijktip :

Vanavond worden twee aangrijpende documentaires uitgezonden, over wat de coronacrisis doet in townships in Zuid-Afrika, en een over een Syrische vader die het beste wil voor zijn gehandicapte zoon. Ook gaat de politieserie The Murders van start, maar je kunt ook kijken naar de hilarische comedy The Intern. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 20 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Comedy-dramafilm: The Intern

NET 5
20:30 uur

In de film The Intern, is Ben Whittaker (een rol van Robert De Niro) een 70-jarige weduwnaar die erachter komt dat het leven van een pensionaris lang niet zo leuk is als hij vooraf had gedacht. Ben ziet een kans om weer aan het werk te gaan en gaat stage lopen bij een modewebsite die onder leiding staat van Jules Ostin.


Terug: Deadliest Catch

Discovery
20:30 uur

Vanavond start het nieuwste, zestiende seizoen van Deadliest Catch, waarin vissers worden gevolgd tijdens het krabseizoen in Alaska. De afleveringen zijn elke woensdag om 20:30 uur te zien op Discovery.
De concurrentie is dit seizoen moordender dan ooit voor de mannen van Deadliest Catch. Samen met 250 andere boten jagen ze op de schaarse plekken in de Beringzee bij Alaska waar ze krab kunnen vissen. Ze krijgen dit keer ook met de Russen te maken. Niet alleen als stevige concurrent op het water, maar ook als juridisch obstakel wanneer een deel van de Amerikaanse bemanning gearresteerd wordt door de Russen vanwege het ontbreken van de juiste documenten. Spanningen zijn er ook wanneer Sig Hansens eigen dochter gaat werken op de boot van concurrent Keith Colburn. Ondertussen proberen Josh en Casey met nieuwe technologie een voorsprong te pakken op de concurrentie. Gaat dat ze lukken? En lukt het de anderen om genoeg krab te vangen en ongeschonden uit de strijd te komen?


Docu: Cape Town, Gang Town, Lockdown

NPO 2
20:35 uur

Correspondent Bram Vermeulen kijkt in de documentaire Cape Town, Gang Town, Lockdown naar de impact van het coronavirus op de overvolle townships van Zuid-Afrika, waar afstand houden een privilege is dat weinigen zich kunnen veroorloven en waar een dag niet werken een dag niet eten betekent. De Zuid-Afrikaanse lockdown lijkt effectief, met aanzienlijk minder besmettingen en doden als gevolg van het virus, in vergelijking tot Nederland. Maar er zit een schaduwzijde aan die lockdown. Bram Vermeulen geeft een unieke kijk in de wijk Manenberg, berucht wegens de bendeoorlog die vorig jaar aan meer dan drieduizend Zuid-Afrikanen het leven kostte. De uitbraak van het coronavirus heeft de bendes tot een wapenstilstand gedwongen. Terwijl andere wijken voedselhulp krijgen van de Zuid-Afrikaanse overheid en er op grote schaal wordt getest op het virus, is Manenberg volledig op zichzelf aangewezen. De bendes houden de eigen gemeenschap in leven, terwijl leger en politie met ijzeren vuist de orde bewaken.


Nieuw: The Murders

FOX
21:30 uur

Vanaf vanavond is de Canadese politieserie The Murders elke woensdag om 21:30 uur te zien op FOX. De serie gaat over beginnend rechercheur Kate Jameson. Ze wil carrière maken, maar als ze haar wapen onbeheerd achterlaat, wordt dat haar partner fataal. Verteerd door schuldgevoelens wil ze bewijzen dat ze haar penning verdient. Samen met rechercheur Mike Huntly werkt Kate aan de zaak van een seriemoordenaar die muziek gebruikt bij zijn moorden.


Docu: Wanneer komt mama nou?

NPO 2
22:50 uur

In de documentaire Wanneer Komt Mama Nou? wordt het aangrijpende verhaal verteld van een vader die samen met zijn gezin moest vluchten voor de oorlog in Syrië en nu vecht voor een beter leven voor zijn gehandicapte zoon. Daarbij krijgt hij hulp van een groep fanatieke Zwitserse moeders die samen met hem de strijd aangaan. De Syrische Ahmad zit in een rolstoel omdat hij is geboren met een open rug. Vier jaar geleden ontvluchtte hij met zijn familie de oorlog in Syrië. Maar ze hebben niet genoeg geld om samen te blijven, waardoor zijn moeder en twee van zijn broers noodgedwongen achterblijven in Irak. Ahmad belandt uiteindelijk met zijn vader en zijn broer Falamaz in Giubiasco in Zwitserland, waar hij met veel liefde wordt opgevangen en verzorgd. Maar omdat er eerder al vingerafdrukken van hen zijn genomen in Duitsland, worden ze twee jaar later uitgewezen naar Duitsland. Een groep Zwitserse moeders geeft Ahmad echter niet op en voert actie tegen de uitwijzing. Ze proberen druk uit te oefenen op de overheidsinstanties om voor Ahmads moeder en de andere kinderen een visum te regelen. In de hoop dat het gezin weer herenigd kan worden. Zodat ze eindelijk antwoord kunnen geven op de vraag die Ahmad iedere dag weer stelt: "Wanneer komt mama nou?"Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: The Intern, start The Murders, docu Cape Town, Gang Town, Lockdown en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV