'Willem-Alexander maakte voor 250.000 euro privé-vluchten met regeringsvliegtuig'

'Willem-Alexander maakte voor 250.000 euro privé-vluchten met regeringsvliegtuig'
Koning nam zijn familie onder andere mee naar Griekenland

Nieuws :

Koning Willem-Alexander blijkt in 2019 de nodige privé-vluchten te hebben gemaakt met het regeringsvliegtuig de PH-GOV. Dat blijkt uit cijfers die regeringsvliegtuigdeskundige Menno Swart deze week openbaarde. Prijskaartje: 250.000 euro.

Vakantie in Griekenland
Swart schrijft dat de koning onder andere vluchten van en naar Griekenland maakte, om daar samen met zijn gezin van de zon te genieten in de kapitale villa die ze daar bezitten. Hier is overigens niets onwettigs aan, hij mag privé gebruik maken van de Boeing 737. Prinses Beatrix en koningin Máxima hebben dit privilege overigens ook.

Extra privévliegtuigen en helikopters
Naast bovengenoemde 250.000 euro zijn nog meer vliegkosten gemaakt: voor 315.000 euro zijn er extra privévliegtuigen ingehuurd, omdat het regeringstoestel pas in juli gereed was. Ook is er nog 31.000 euro uitgegeven aan het gebruik van helicopters. De hele uiteenzetting van de kosten lees je in het artikel van Menno Swart.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op 'Willem-Alexander maakte voor 250.000 euro privé-vluchten met regeringsvliegtuig' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV