Jeroen Pauw presenteert De Eindexamen Geschiedenis Quiz vanuit Rijksmuseum

Jeroen Pauw presenteert De Eindexamen Geschiedenis Quiz vanuit Rijksmuseum
Als vervanger voor het échte eindexamen

Nieuws :

Het coronavirus heeft voor de eindexamenleerlingen van het schooljaar 2019/2020 verschrikkelijke gevolgen. Hun eindcijfers worden gebaseerd op de resultaten van het schoolexamen en het centrale examen zal niet doorgaan. De NTR biedt op woensdag 3 juni een alternatief in de vorm van De Eindexamen Geschiedenis Quiz.

Herinnering voor het leven
Tijdens de examentijd, een periode vol tintelende spanning, blokken, stress en elkaar steunen, klagen veel leerlingen steen en been over het werk dat ze moeten verzetten. Achteraf blijkt het echter een prachtige tijd te zijn, die een herinnering voor het leven is. Uiteindelijk draait het namelijk allemaal om de ontlading van het geslaagd zijn en het samen feestvieren in Chersonissos of Lloret de Mar. Dat zit er dit jaar echter niet in.

Jeroen Pauw
Daarom organiseert de NTR een feestelijke eindexamenquiz in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Jeroen Pauw fungeert als quizmaster en hij stelt de kandidaten een aantal pittige vragen, inclusief fragmenten uit het rijke omroeparchief en objecten uit het Rijksmuseum. Onder de kandidaten zitten BN'ers als Alexander Pechtold, Daphne Bunskoek en rapper Donnie, maar ook eindexamenleerlingen.

Online meespelen
Tijdens de quiz komen de verschillende tijdvakken uit de eindexamenstof aan bod, zoals de zeventiende eeuw en de tijd van de wereldoorlogen in de twintigste eeuw. Pauw zal ondersteund worden door geschiedeniskenners als Maarten Prak, Astrid Sy en Diederik van Vleuten. Bovendien kunnen kijkers thuis meespelen via het educatieve platform NPOFocus.nl.

De Eindexamen Geschiedenis Quiz is op woensdag 3 juni om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna De Eindexamen Geschiedenis Quiz terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Jeroen Pauw presenteert De Eindexamen Geschiedenis Quiz vanuit Rijksmuseum of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV