Serierecensie: Snowpiercer is simpele vertelling van een complexe situatie

Serierecensie: Snowpiercer is simpele vertelling van een complexe situatie
Mist de spanning uit de film van Bong Joon-ho

Film :

Lees ook de recensie van Snowpiercer seizoen 2.

Vanaf 25 mei staat Snowpiercer op Netflix. Het is een flinke klus om de opvolger te zijn van een film van Oscarwinnaar Bong Joon-ho. Lukt het de serie om een waardige vertaling te zijn? Lees hier de recensie van Snowpiercer.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Trein
De laatste mensen bevinden zich aan boord van een non-stop rijdende trein. De trein is opgedeeld in verschillende klassen, wat ervoor zorgt dat er aan boord een revolutie ontstaat. De arme klasse weet het maar net te overleven, maar hoe lang houden ze dat vol?

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
In de eerste plaats: Snowpiercer, de serie is in bijna niets te vergelijken met de gelijknamige film van Bong Joon-ho. Films als Murder on the Orient Express komen eerder naar boven bij het zien van deze serie. In het eerste seizoen (bestaande uit 10 afleveringen) mist de serie de bombarie en spektakel die je verwacht van een serie met de naam en faam van Snowpiercer. Het plot en de dialogen zijn menselijk en persoonlijk en de hoofdlijnen in de serie zijn bijzonder goed opgezet. De subplotjes doen er dan eigenlijk niet zo toe, dat is wel jammer. 3 sterren voor deze bijzondere actieserie.

Cast
Jennifer Connelly (Requiem for a Dream) en Daveed Diggs (Black-Ish) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Graeme Manson (Orphan Black).

Snowpiercer is vanaf 25 mei 2020 te zien in de Nederlandse huiskamers. Genre: Actie. IMDb-score: 6,1.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Snowpiercer is simpele vertelling van een complexe situatie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier